Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Schema: P4 Nästa 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


P4 NÄSTA 2021. Maj månad innebär inte bara Eurovision utan även att uttagningarna till P4 Nästa drar igång. Här följer schemat för när respektive distrikt håller sin uttagningsfinal.

Som tidigare meddelat är en nyhet för i år att tävlingen inte kommer att generera en artist till Melodifestivalen, i alla fall inte som joker via det s.k. bonuserbjudandet. Men oavsett kan det vara spännande att ta del av vilka artister som tävlar i just ditt distrikt – och förstapriset för vinnaren i riksfinalen är fortsatt att bli spelad i P4 och att få sin låt testad på Svensktoppen.

 

Schema

Så här ser uttagningsschemat ut för finaldatumen (med reservation för eventuella förändringar och tillägg):

 • 12 maj: P4 Skaraborg
 • 13 maj: P4 Gotland
 • 21 maj: P4 Göteborg och P4 Sjuhärad
 • 24 maj: P4 Kalmar
 • 25 maj: P4 Uppland
 • 28 maj: P4 Värmland och P4 Väst

 • 3 juni: P4 Jönköping och P4 Kristianstad
 • 4 juni: P4 Blekinge, P4 Dalarna, P4 Gävleborg, P4 Halland, P4 Jämtland, P4 Kronoberg, P4 Malmöhus, P4 Västmanland, P4 Örebro och P4 Östergötland
 • 9 juni: P4 Norrbotten och P4 Sörmland
 • 10 juni: P4 Västernorrland
 • 11 juni: P4 Stockholm och P4 Västerbotten

 • 11 juni: alla distrikt blir klara med sina val
 • någon gång under sommaren: riksjuryn gör sitt val
 • 3 september: Riksfinalen sänds

 

Hur ser det ut i år?

Totalt är det 25 P4-distrikt som ska utse varsin lokal vinnare. Dessa vinnarbidrag läggs sedan i händerna på en riksjury som i sin tur väljer ut åtta bidrag till den avgörande riksfinalen som hålls i Västerås den 3:e september. I finalen får lyssnarna tillsammans med en jury rösta fram en vinnarlåt som under hösten blir kontinuerligt spelad i SR P4 och som dessutom testas på Svensktoppen.

De lokala uttagningarna hålls ovanligt tidigt i år och dessutom är de planerade att bli klara så tidigt som den 11:e juni. Annars brukar finalerna ibland hållas så sent som i slutet av juli men det är inte aktuellt i år. Dessa uttagningar brukar också hållas på publika platser men p.g.a. pandemin är det fortsatt stopp för sådana tillställningar. Istället gör Sveriges radio som ifjol och gör mixade radiosändningar istället även om det fortsatt är möjligt att vara med och rösta i distriktsfinalerna. Det är inte känt om även riksfinalen blir utan publik i lokalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen