Schema: P4 Nästa 2021

P4 NÄSTA 2021. Maj månad innebär inte bara Eurovision utan även att uttagningarna till P4 Nästa drar igång. Här följer schemat för när respektive distrikt håller sin uttagningsfinal.

Som tidigare meddelat är en nyhet för i år att tävlingen inte kommer att generera en artist till Melodifestivalen, i alla fall inte som joker via det s.k. bonuserbjudandet. Men oavsett kan det vara spännande att ta del av vilka artister som tävlar i just ditt distrikt – och förstapriset för vinnaren i riksfinalen är fortsatt att bli spelad i P4 och att få sin låt testad på Svensktoppen.

 

Schema

Så här ser uttagningsschemat ut för finaldatumen (med reservation för eventuella förändringar och tillägg):

 • 12 maj: P4 Skaraborg
 • 13 maj: P4 Gotland
 • 21 maj: P4 Göteborg och P4 Sjuhärad
 • 24 maj: P4 Kalmar
 • 25 maj: P4 Uppland
 • 28 maj: P4 Värmland och P4 Väst

 • 3 juni: P4 Jönköping och P4 Kristianstad
 • 4 juni: P4 Blekinge, P4 Dalarna, P4 Gävleborg, P4 Halland, P4 Jämtland, P4 Kronoberg, P4 Malmöhus, P4 Västmanland, P4 Örebro och P4 Östergötland
 • 9 juni: P4 Norrbotten och P4 Sörmland
 • 10 juni: P4 Västernorrland
 • 11 juni: P4 Stockholm och P4 Västerbotten

 • 11 juni: alla distrikt blir klara med sina val
 • någon gång under sommaren: riksjuryn gör sitt val
 • 3 september: Riksfinalen sänds

 

Hur ser det ut i år?

Totalt är det 25 P4-distrikt som ska utse varsin lokal vinnare. Dessa vinnarbidrag läggs sedan i händerna på en riksjury som i sin tur väljer ut åtta bidrag till den avgörande riksfinalen som hålls i Västerås den 3:e september. I finalen får lyssnarna tillsammans med en jury rösta fram en vinnarlåt som under hösten blir kontinuerligt spelad i SR P4 och som dessutom testas på Svensktoppen.

De lokala uttagningarna hålls ovanligt tidigt i år och dessutom är de planerade att bli klara så tidigt som den 11:e juni. Annars brukar finalerna ibland hållas så sent som i slutet av juli men det är inte aktuellt i år. Dessa uttagningar brukar också hållas på publika platser men p.g.a. pandemin är det fortsatt stopp för sådana tillställningar. Istället gör Sveriges radio som ifjol och gör mixade radiosändningar istället även om det fortsatt är möjligt att vara med och rösta i distriktsfinalerna. Det är inte känt om även riksfinalen blir utan publik i lokalen.

 


 

Kommentera