Frankrike blir värd för Junior Eurovision 2023

JUNIOR EUROVISION. Efter att senast stått värd 2021 och sedan vunnit tävlingen igen 2022 har EBU nu bekräftat att 2023 års Junior Eurovision Song Contest ska äga rum i Frankrike, närmare bestämt i staden Nice den 26:e november.

 

Bakgrund till beslutet

Den 11:e december 2022 avgjordes den 20:e upplagan av Junior Eurovision Song Contest där Frankrikes artist Lissandro med bidraget ”Oh maman!” vann. Därefter har det varit tyst kring huruvida Frankrike skulle få uppdraget att arrangera igen (efter att senast gjort detta 2021) eller om något annat land skulle få frågan. Först nu i början av april 2023, alltså ett par månader efter att finalen hade avgjorts, meddelade EBU att France Télévisions återigen skulle få arrangera Junior Eurovision, den här gången i Nice med finaldatum den 26:e november. Noteras bör att Frankrike har fått värdskapsuppdraget genom tillfrågan i och med att seger i Junior Eurovision automatiskt inte ger värdskap året därpå.

 

Mer information om årets tävling

Årets Junior Eurovision blir den 21:a i ordningen men till dags dato finns det inte så många uppgifter om hur många länder som har anmält sitt intresse för att delta. Själva deltagarlistan lär nog publiceras först senare i sommar alternativt under början av hösten. Det finns ännu heller inga uppgifter kring vilket tema/slogan som tävlingen kommer att ha.

Senast Frankrike stod värd var i december 2021 då finalen hölls i Paris och vanns av Armeniens Maléna med låten ”Qami Qami”. Året därpå hölls finalen i Armeniens huvudstad Jerevan där segern åter gick till Frankrike.

 


 

Kommentera