Lancelot: ”Låten handlar om en rädsla som jag har”

Foto & copyright: Tove Floss/Universal Music
Bilden är publicerad med tillstånd av Universal Music Sweden.

MELODIFESTIVALEN 2022 – INTERVJU. Inför lördagens deltävling fick vi en pratstund med debuterande Lancelot och hans låt ”Lyckligt slut”.

 

Lance Hedman Graaf, mer känd under sitt artistnamn Lancelot, solodebuterar i år i Melodifestivalen. Musikaliskt är han sedan ett par år tillbaka känd genom duon de musikduon Lance & Linton som 2019 fick ett skivkontrakt som direkt resulterade i släppet av singeln Best Time’s Right Now även om han samma höst startade upp en solokarriär med släppet av låten Fördärvad som kom till under en jobbig period i hans liv.

Nu är det dags för nästa scen och det den stora Melodifestivalsscenen i Globen, något han ser fram emot.

– Det är fantastiskt kul, säger Lancelot.

 

När den här intervjun gjordes under torsdagen, dvs. ett par dagar innan sändningen, hade Lancelot hunnit repetera låten vid två tillfällen i Globen och han är nöjd med det som har framställts på scenen.

– Jag tycker det har gått bra. Jag har haft bilder i huvudet hur det ska se ut så det är skönt att äntligen få se hur det blev.

 

Vi har sett på bilder att du har ditt band med dig på scenen. Känns det tryggare att ha bandet med sig än att stå där själv?

– Ja det blir ju en trygghet att ha bandet där, då känner man sig hemma, säger han.

 

Låten skapades på semesterresa

Lancelots tävlingsbidrag i startfältet heter som bekant ”Lyckligt slut” som han har gjort tillsammans med låtskrivaren Niklas Carson Mattsson. Han berättar för oss att låten togs fram när han reste till Spanien i en period då livet kändes toppen.

– Sen kom jag hem till Sverige igen och träffade min kompanjon Niklas (Carson Mattson, reds.anm.) som jag skriver med nästan varje dag och vi skrev färdigt låten.

 

Vad skulle du säga att ditt tävlingsbidrag handlar om?

– Låten handlar om en rädsla som jag har att så fort som livet känns så fantastiskt är jag alltid rädd för att det ska gå dåligt igen. Som nu i Mello till exempel, den här veckan är fantastisk, det är kul, adrenalin och bekräftelse och sen på söndag när jag vaknar som kommer det bara kännas tomt. Så mitt i allt det här lyckliga börjar jag tänka på att det snart blir dåligt igen, så det är det och den känslan jag vill förmedla med låten, berättar Lancelot.

 

Ser startfältet som medtävlande och inte som konkurrenter

När det kommer till de resterande 6 bidrag som Lancelot ställs emot vill han inte se dessa som konkurrenter, inte minst för att han tycker att alla är fantastiska och att han tycker det är svårt att tävla i musik.

– Alla har fantastiska låtar och olika låtar känner folk olika för. Och ingen låt är bättre än någon annan utan allas låtar är olika. Jag tycker alla låtar är fantastiska och jag tycker alla är väldigt trevliga, säger Lancelot.

 

Om du skulle bli den första finalisten i programmet, hur skulle det kännas för dig?

– Jag kan nog inte riktigt föreställa mig det, det vore helt fantastiskt. Jag vet inte hur jag hade reagerat men det hade varit grymt!, säger Lancelot.

 

Och om det tar sig hela vägen till Turin i maj, hur skulle det kännas för dig att få representera Sverige i Eurovision 2022?

– Den där tanken har jag inte tänkt, jag är bara tacksam att jag får vara här och sjunga min låt. Det är där jag är, jag har inte tänkt framåt. Och blir det så skulle jag bli tacksam, säger han.

– Så skulle det bli ett lyckligt slut!, tillägger Lancelot med ett leende.

 

Avslutningsvis berättar Lancelot att han kommer att fortsätta skriva och släppa musik under det här året. Sedan hoppas han att det kan bli en turné också, och att det kan bli spelningar på andra festivaler och liknande tillställningar. För mer information följ gärna Lancelot via hans officiella Instagramkonto.

Med det vill vi passa på att önska Lancelot stort lycka till i deltävlingen och i hela Melodifestivalen 2022!

 


 

Kommentera