Bekräftat: NMGP-bidragen presenteras 25 januari 2019


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

NATIONELLA UTTAGNINGAR. Norska NRK har bekräftat att det blir tio tävlingsbidrag i finalen i Norsk Melodi Grand Prix 2019, och dessa kommer att presenteras vid en presskonferens den 25:e januari 2019. Förutom detta har man bekräftat att artisten Heidi Ruud Ellingsen blir programledare för showen tillsammans med tidigare programledaren Kåre Magnus Bergh (bilden ovan).

 

Endast finalkväll som modell

Sedan tidigare har det stått klart att Norge fortsätter med modellen att bara ha en enda finalkväll för sin Norsk Melodi Grand Prix, men det har varit oklart hur många tävlingsbidrag det blir. Nu har vi fått bekräftat från NRK att det blir tio bidrag som ska tävla, och vilka dessa är avslöjas vid en presskonferens som hålls i Oslo den 25:e januari 2019. Samma dag kommer NRK att släppa låtarna på olika streamingstjänster så att vem som helst kan lyssna på låtarna. Presskonferensen kommer att direktsändas online och kommer att kunna följas live även om man inte befinner sig i Norge.

Sedan tidigare har NRK bekräftat finaldatumet för NMGP 2019 till lördagen den 2:a mars, vilket är en vecka tidigare jämfört med fjolåret. Detta innebär att finalen inte krockar med Sveriges final, vilket den har gjort de två senaste åren.

Biljetter till Norges final släpptes fredagen den 7:e december och går att köpa via Ticketmaster.

 

Ny programledare i duon

Varje år sedan år 2015 har Kåre Magnus Bergh varit en av programledarna för Norsk Melodi Grand Prix, och 2019 blir inget undantag från den regeln. Vid varje programledartillfälle har han haft en kollega med sig och denna gång blir det sångerskan och skådespelerskan Heidi Ruud Ellingsen. Hon har bl.a. under hösten spelat huvudrollen Alex i musikalen Flashdance, en roll som hon blivit hyllad för. Heidi Ruud Ellingsen är för övrigt född år 1985, samma år som Bobbysocks vann Norges första Eurovisionseger!

 

Fakta om Norsk Melodi Grand Prix 2019

Norge var allra först ut att både bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2019 – och att man fortsätter med sin Norsk Melodi Grand Prix. För beskedet om detta val kom redan i slutet av januari 2018, då NRK öppnade antagningen till NGMP 2019. När antagningen sedan hade stängts, den 9:e september, meddelade NRK att mer än tusen låtar skickades in, vilket har rapporterats om som ett nytt rekord för Norsk Melodi Grand Prix.

Under hösten 2018 väljs bidragen ut och dessa kommer från den nationella antagningen samt eventuellt även från inbjudna jokrar.

I en NRK-intervju tidigare i höstas sade producenten för programmet, Stig Karlsen, att produktionen jobbar ständigt med att gå lite längre varje år för inte tulla på de höga förväntningar som norrmännen har på showen. Även om en storslagen show är viktig så säger Stig Karlsen att det är låtarna och artisterna som betyder allt, eftersom det är det som gör att NRK kan leverera showen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen