Stockholm After Eurovision

Vy från där Skeppsbron möter Lejonbacken framför Kungliga slottet i Stockholm. Foto: ESC-Panelen.

PANELEN INFORMERAR. Tre veckor efter att Eurovision 2016 hade avslutats promenerade vår skribent Hollac16 genom Stockholm City för att se vad som var kvar respektive borta från Eurovision-centrum. En hel del fanns faktiskt kvar och därför kommer här lite bilder som jämför hur det såg ut i mars respektive nu i juni.

Som inledningen av detta inlägg antyder så har Stockholm nu mer eller mindre återgått till normal vardag igen utan Eurovision på besök. Men det fanns några spår kvar av att Eurovision varit på besök. Till exempel, den provisoriska byggnad som EuroClub och Euro Fan Café huserade i under tävlingen fanns vid tillfället för efterplåtning (25 maj) fortfarande kvar, även om två tredjedelar av byggnaden nu var borta:

sthlm_after4

EuroClub under uppbyggnad i april (t.v.) respektive EuroClub under rivning i maj (t.h.).

 

Som synes på bilden ovan är nu de 42 flaggstänger som satts upp är helt borta och större delen av byggnaden likaså. Däremot finns delar kvar av huset. Bilden till höger plåtades den 25 maj och då hade det gått två veckor sedan finalen var avklarad. Så man kan undra varför huset ändå står kvar. Har det kanske tagit extra lång tid att riva denna gång? Den delen av huset som ej längre finns kvar syns här:

sthlm_after2

En av ingångarna till EuroClub-byggnaden den 29 april (t.v.) respektive byggnaden nästan borta den 25 maj (t.h.).

 

Andra tecken på att ESC är avslutad är att alla reklamskyltar är borta, samt även vid Norrmalmstorg där nedräkningsklockan stod. Den är istället ersatt med en byggjobbarskylt.

sthlm_after6

sthlm_after5

Så här såg det ut vid Norrmalmstorg den 29 april (bilderna t.v.) respektive 25 maj (bilderna t.h.).

 

Samt på Strömbron som leder över till Kungsträdgården där Eurovision Village höll till satt i april reklamskyltar för eventet, som nu bytts ut mot blommor istället:

sthlm_after1

Strömbron den 29 april (t.v.) vs. Strömbron den 25 maj (t.h.).

 

I ”Eurovision Village” alias Kungsträdgården är nu även utkikstornet nedmonterat:

sthlm_after8

Kungsträdgården den 29 april (t.v.) vs. Kungsträdgården den 25 maj (t.h.).

 

Vi avslutar denna före- och efter-artikel med att visa att sommaren nu är här, inte minst i Kungsträdgården!

sthlm_after7

Kungsträdgården den 29 april (t.v.) vs. Kungsträdgården den 25 maj (t.h.).

 

Det här var den första delen i en minnesserie vi kommer köra under juni månad. Mer minnen dyker upp på sajten under kommande veckor.

 


 

Kommentera