Startordningen för Junior Eurovision 2019 presenterad

JUNIOR EUROVISION 2019. Inför söndagens stora final i årets Junior Eurovision, som avgörs i Gliwice-Silesia i Polen, har startordningen nu tagits fram. Den har dels avgjorts via lottning men framförallt av produktionen själva. Vi berättar mer om det i denna artikel.

 

Från Australien till Serbien

Till en början tar vi en titt på hur startordningen blev:

 

Här följer alla låtar i ett recap:

 

Så avgjordes startordningen

Själva startordningen tillkom i samband med den officiella invigningsfesten som hölls på måndagseftermiddagen den 18:e november. Under den ceremonin lottades vilket land som får inleda respektive avsluta finalen samt värdlandets startposition. I det här fallet blev det Australien som får starta, Serbien som får avsluta och Polen (värdlandet) får startnummer elva.

Därefter har värdbolaget TVP:s core team satt startordningen för resterande 16 länder. Denna har sedan fått godkännas av Jon Ola Sand som är högsta ansvarige från EBU.

 

När hålls finalen?

Finalen avgörs denna söndag (24:e november) med start kl. 16:00 CET. Eftersom att Sverige inte deltar kommer SVT heller inte sända finalen, varför tittare från Sverige istället får följa den internationella sändningen via YouTube.

 


 

Kommentera