Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Startordningen för Junior Eurovision 2019 presenterad

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


JUNIOR EUROVISION 2019. Inför söndagens stora final i årets Junior Eurovision, som avgörs i Gliwice-Silesia i Polen, har startordningen nu tagits fram. Den har dels avgjorts via lottning men framförallt av produktionen själva. Vi berättar mer om det i denna artikel.

 

Från Australien till Serbien

Till en början tar vi en titt på hur startordningen blev:

 

Här följer alla låtar i ett recap:

 

Så avgjordes startordningen

Själva startordningen tillkom i samband med den officiella invigningsfesten som hölls på måndagseftermiddagen den 18:e november. Under den ceremonin lottades vilket land som får inleda respektive avsluta finalen samt värdlandets startposition. I det här fallet blev det Australien som får starta, Serbien som får avsluta och Polen (värdlandet) får startnummer elva.

Därefter har värdbolaget TVP:s core team satt startordningen för resterande 16 länder. Denna har sedan fått godkännas av Jon Ola Sand som är högsta ansvarige från EBU.

 

När hålls finalen?

Finalen avgörs denna söndag (24:e november) med start kl. 16:00 CET. Eftersom att Sverige inte deltar kommer SVT heller inte sända finalen, varför tittare från Sverige istället får följa den internationella sändningen via YouTube.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen