a

NYHETSUPPDATERING. Inför Eurovision 2021 uppdaterar vi dig om allt som händer kring tävlingen både stort som smått. Just nu är främsta fokus på tävlingens värdland, värdstad, vilka länder som har för avsikt att delta och vilka nationella uttagningar som är tänkta att hållas 2021.

Vi besvarar även vanligen förekommande frågor om tävlingen, både om Eurovision, nationella uttagningar och självklart även om Melodifestivalen 2021!

Vanliga frågor och svar: ESC 2021

Vanliga frågor & svar om Eurovision 2021

Därför blev det ingen Eurovision år 2020

Nederländerna vann den senaste upplagan i Tel Aviv 2019 och planerna var sedan att de skulle hålla värdskapet för tävlingen i Rotterdam i maj 2020. Men dessvärre kom coronapandemin i vägen och satte stopp för allt! Produktionen och EBU ansåg redan i mitten av mars att man av såväl säkerhets- som hälsoskäl inte kunde hålla någon tävling under rådande omständigheter och därför blev tävlingen inställd. För första gången någonsin i Eurovisions historia, ska tilläggas!

 

Får Nederländerna behålla värdskapet 2021?

Efter en stadsfullmäktigeomröstning i Rotterdam den 23:e april stod det klart att Rotterdam vill behålla värdskapet för Eurovision Song Contest, och drygt en månad senare, mitten av maj 2020, kunde EBU bekräfta att Nederländerna och Rotterdam får behålla värdskapet till 2021.

För att säkerställa att tävlingen kan bli av denna gång kommer produktionen arbeta med olika scenarier, som i sin tur kan leda till att produktionen behöver göra vissa förändringar så att programmen kan sändas som tänkt och för att det ska vara ett säkert läge för alla parter från produktionspersonal och delegationer till fans och övrig publik. Om detta kommer vara aktuellt lär meddelas en tid innan tävlingen genomförs.

 

Finns det några tävlingsdatum för 2021?

Vid tillfället då värdland och värdstad bekräftades meddelades inte tävlingsdatumen för 2021 års tävling. Däremot är det från EBU:s håll sagt att de vill hålla tävlingen någon gång under våren eller försommaren. Skulle det däremot bli tal om andra månader kommer vi såklart att rapportera om det.

 

Hålls tidigare köpta biljetter giltiga?

Enligt uppgifter på denna sida kommer alla biljetter som såldes inför Eurovision 2020 hållas giltiga till Eurovision 2021. Respektive biljett hålls giltig till samma event, t.ex. om du köpte biljett till direktsändningen i semi 1 gäller den för direktsändningen i semi 1, 2021.

Om du har bokat biljetter för ett sällskap där en eller flera personer inte har möjlighet att åka 2021 kommer det vara möjligt att ändra namn på biljetterna. Det går däremot inte att göra delvis återbetalning, utan om du vill ha pengarna tillbaka måste hela sällskapets biljetter lämnas tillbaka.

 

Går det även att återbetala biljetter?

Ja det går. Om du av skäl inte kan eller vill behålla köpt/a biljett/er så går det att returnera dem och få pengar tillbaka, vilket är möjligt att göra under perioden 25:e maj till 5:e juni. Instruktioner om hur det går till kommer att dyka upp då återbetalningsperioden startar. OBS! Kom ihåg att det är endast den som har bokat biljetterna som kan genomföra återbetalningen, och det kan även dröja upp till 4-6 veckor innan du kan få pengarna på kontot. Återbetalningarna kan tidigast starta efter att återbetalningsprocessen avslutas den 5:e juni.

Återbetalning ska vara möjlig att genomföra oavsett om du köpt biljetter från Avrotros eller den officiella biljettförsäljaren.

 

Kommer det att säljas fler biljetter till 2021?

Det är i dagsläget alldeles för tidigt att veta hur det blir med den saken. Det är inte omöjligt att det genomförs ytterligare biljettsläpp, men det beror också på huruvida coronapandemin utvecklar sig under sommaren och hösten 2020. Det kan i värsta fall finnas risk att evenemanget tvingas köras utan publik i arenan, men det är som sagt hur myndighetsrekommendationerna ser ut om ett år.

 

Kommer bidragen som skulle ha tävlat 2020 få tävla i Eurovision 2021?

EBU:s referensgrupp bestämde i mars 2020 att inte tillåta att 2020-låtarna får tävla igen. Detta för att man vill se att länderna tävlar med nyskrivet material såsom det alltid har varit vid varje enskild Eurovision Song Contest. Respektive lands TV-bolag får däremot behålla det artistval de gjorde inför 2020, men hur de än väljer (behålla eller välja ny artist) så ska den artist som väljs ut framföra ett nytt och tidigare opublicerat originalverk till tävlingsbidrag.

Som plåster på såren har 2020 års bidrag getts ut på CD-skiva (som släpptes den 15:e maj) och flera olika hyllningsprogram genomfördes under april och maj, däribland programmet Eurovision: Europe Shine A Light.

 

Har Jon Ola Sand avgått som Executive Supervisor?

Ja, efter tio år på posten som Executive Supervisor för Eurovision (och även för Junior Eurovision) valde norrmannen Jon Ola Sand att avgå, något han själv meddelande i höstas. Egentligen skulle Rotterdam 2020 varit hans sista år på posten, men eftersom att den tävlingen blev inställd blev Eurovision 2019 och Junior 2019 hans två sista officiella uppdrag för EBU.

Den som har tagit över efter Jon Ola Sand är svensken Martin Österdahl, som tidigare bland annat tidigare synts till i som exekutiv producent för Melodifestivalen 2007-08 och för Eurovision 2013 och 2016. Förutom det har Martin också arbetat på andra positioner inom SVT, på MTG och nu på senare tid debuterade han också som romanförfattare!

Även om nyheten att Martin Österdahl fått jobbet bekräftades redan i januari skedde själva chefsövergången först i maj månad. Från och med nu tar alltså Martin Österdahl över det formella ansvaret och de två första stora uppdragen blir Junior 2020 och Eurovision 2021.

Länder som har bekräftat sitt deltagande i ESC 2021

Deltagarlistan i Eurovision 2021

Här listar vi de länder vars TV-bolag än så länge har uppgett till säkra källor* att de vill delta i Eurovision 2021. Namn efter land innebär bekräftat artistval** eller vilken nationell uttagning som avses. Står inget efter landets namn betyder det att det saknas uppgifter om vilken uttagning landet planerar att anordna.

Vänligen notera att länderna listas i bokstavsordning*** och att listan fylls på kontinuerligt i takt med fler länder lämnar besked.

 

 • Australien – Montaigne
 • Azerbajdzjan – Efendi
 • Belgien – Hooverphonic
 • Bulgarien – Victoria
 • DanmarkDansk MGP 2020
 • EstlandEesti Laul 2021
 • FinlandUMK 2021
 • Georgien – Tornike Kipiani
 • Grekland – Stefania
 • Irland
 • Israel – Eden Alene
 • Kroatien
 • Lettland – Samanta Tīna
 • LitauenNationell uttagning
 • Malta – Destiny
 • Nederländerna – Jeangu Macrooy
 • NorgeNorsk MGP 2021
 • Rumänien – Roxen
 • San Marino – Senhit
 • Schweiz – Gjon’s Tears
 • Slovenien – Ana Soklič
 • Spanien – Blas Cantó
 • SverigeMelodifestivalen 2021
 • Tjeckien – Benny Cristo
 • Ukraina – Go_A
 • Österrike – Vincent Bueno

 

Noteringar


* Eftersom det bara är indikationer om deltagande så ska listan endast ses som preliminär. Detta även om det i en del fall förekommer bekräftelser på förberedelser kring nationella uttagningar och/eller redan gjorda artistval. Med största sannolikhet lär EBU presentera den fullständiga deltagarlistan någon gång i slutet av 2020 eller i början av 2021. Det är också då som det blir helt avgjort hur många länder som har för avsikt att delta i Eurovision Song Contest 2021.

** Bekräftat artistval innebär att artisten/gruppen själv gått ut i sina sociala medier och sagt att man kommer att representera sitt land i Eurovision 2021. Uppgiften kan även ha bekräftats av det nationella TV-bolaget. Några fall har bekräftats via Eurovision.tv.

*** Tills den officiella deltagarlistan dykt upp gör vi ingen skillnad på om om ett land är en eventuell semifinalist eller direktkvalificerad till finalen.

Melodifestivalen 2021

Frågor & svar om Melodifestivalen 2021

Blir Melodifestivalen 2021 av som planerat?

Melodifestivalens tävlingsproducent Karin Gunnarsson bekräftade för oss redan i mars att Melodifestivalen 2021 blir av som planerat, och i maj släpptes också tävlingsreglerna, vilka vi sammanfattar på denna sida.

Exakt hur många deltävlingar SVT beräknar att göra är oklart, men enligt regelverket lär det vara 28 bidrag som tävlar. Mer info om deltävlingar och städer lär dyka upp i ett senare skede (troligen i slutet av sommaren eller i början av hösten).

Det är också sagt att Christer Björkman kommer att arbeta kvar som producent för Melodifestivalen 2021. Redan för tre år sedan att meddelade han att 2021 års Melodifestival skulle bli hans sista år i produktionen, och sedan dess har han lärt upp sin efterträdare Karin Gunnarsson. Förutsatt att inget av det Christer tidigare sagt har förändrats blir det Karin Gunnarsson och hennes team som tar över producentrollen – men först från och med Melodifestivalen 2022.

 

Kan den pågående coronapandemin ställa till något för produktionen?

På några plan skulle det inte vara märkligt det blir vissa förändringar, exempelvis i vilken form Melodifestivalen 2021 kan bli en ordinarie riksturné som den varit sedan 2002. Just nu under slutet av våren och början av sommaren är pandemin i ett visst skede och oavsett hur den utvecklas under sommaren och hösten lär den vara i ett annat skede när 2020 slår över till 2021. Med det sagt betyder det inte att allt är över, tvärtom lär det nog vara restriktioner kvar även då. Frågan är bara vilka.

Den restriktion som Melodifestivalen främst kan oroa sig över är huruvida man kommer kunna gå förbi regeln om inte fler än 50 personer vid allmänna sammankomster. Ifall den regeln finns kvar även 2021 kan det bli svårt eller nästintill omöjligt för produktionen att ta in någon publik alls. Och då är frågan vilka arenor man vill hyra in sig i som kommer vara tomma på folk?

Det finns alltså en risk att den storslagna turné Melodifestivalen har varit de senaste åren istället kan bli tvingad att hyra in sig på mindre ställen, t.ex. TV-studios eller mindre anläggningar utan publik på grund av de restriktioner som finns. Men det kan också vara så att det blir nästan som vanligt ändå. Förmodligen skissar ledningen för tävlingen på alla möjliga scenarier och med all sannolikhet lär vi få ett svar när den eventuella turnéplanen släpps i sommar eller höst.

 

Var skickas bidragen in?

Antagningen till Melodifestivalen 2021 kommer att vara öppen mellan den 24:e augusti och 16:e september. Fram till dess kan du föranmäla ditt intresse via denna länk. Det går således inte att skicka in något material innan antagningen är öppen.

När sedan antagningen är igång kommer ni kunna ladda upp bidrag via denna externa länk. För att ladda upp bidrag skapar du ett konto och följer sedan instruktionerna. Även om du skickade in bidrag ifjol måste du skapa ett nytt konto på sajten.

Läs gärna vår sammanfattning av regelverket på svenska/In English.

 

Vilka får skicka in bidrag?

Alla som vill är varmt välkommen att skicka in så många bidrag som man önskar, förutsatt att man inte är anställd vid/uppdragsgivare till SVT under perioden 24 augusti 2020 till 30 mars 2021.

Ni får gärna samarbeta med utländska låtskrivare, så länge minst en (1) av er i låtskrivarteamet innehar svenskt medborgarskap och/eller är folkbokförd i Sverige. Personen i fråga måste då inneha medborgarskapet och/eller vara folkbokförd i Sverige senast den 24 augusti 2020.

SVT har sedan ett antal år tillbaka en policy att minst halva startfältet ska bestå av bidrag gjorda av kvinnliga låtskrivare, alternativt i samarbete mellan både kvinnliga och manliga låtskrivare. Denna policy finns med även i 2021 års regelverk och ska tolkas som den är skriven, dvs. att det är ett hett önskemål från SVT till alla låtskrivarteam. Däremot till 2022 kommer tävlingsledningen göra om policyn till en ny regel som säger att ett bidrag som görs av två eller fler låtskrivare måste ha med minst en (1) kvinnlig låtskrivare på upphovet.

 

Vilka krav finns på bidragen?

Bidraget måste vara ett nyskrivet originalverk (ej plagiat) som aldrig tidigare offentliggjorts på någon offentlig plattform*, och framförallt inte före den 1:a september 2020**.

På scenen ska bidraget ska framföras under minst 2 minuter och som mest 3 minuter***.

Helt instrumentala bidrag godkänns inte. Tal- och/eller sånginsatser ska förekomma, däremot är det inte sagt hur mycket.

 

* Kravet gäller både analoga som digitala plattformar, t.ex. konserter, sociala medier etc.

** SVT beslutar själva när bidragen får offentliggöras, vilket brukar ske efter att bidragen lämnat tävlingen eller när alla deltävlingar är avgjorda.

*** Bidrag som är kortare eller längre än detta kan skickas in, men måste då kunna arrangeras om till dess att tävlingen drar igång och absolut senast till Eurovision 2021 (ifall det är bidraget som ska representera Sverige).

 

Får artisten sjunga på vilket språk som helst?

Ja, språkvalet är fritt och du kan skicka in samma låt men i olika versioner utan att behöva tala om det för SVT. Kom ihåg att den eventuella språkversion SVT föredrar är den som blir aktuell för tävlingen.

Även om många låtar troligen kommer att framföras på t.ex. engelska i tävlingen är SVT:s målsättning att omkring tio bidrag (kan bli något fler eller färre) ska framföras på svenska.

 

Kan vem som helst tävla i 2021 års Melodifestival?

Det beror på vad SVT och du som låtskrivare vill. En grundregel är att alla tävlande artister måste vara 16 år eller äldre, dvs. född i maj 2005 eller tidigare. Det finns däremot ingen övre åldersgräns.

Sedan finns även en regel som säger att den artist som sjunger på ett bidrags demo ska vara beredd att ställa upp som artist i Melodifestivalen om SVT önskar så. Artisten i fråga är dock inte per automatik självskriven eftersom det är SVT som helt avgör vilken artist som får framföra respektive låt. Låtskrivarna kan komma med förslag, men det är till sist ändå SVT som avgör saken. Vid ev. tvist har SVT rätt att diskvalificera bidraget.

För kännedom har SVT även rätt att byta artist till låt under pågående tävling, liksom att de har rätt att byta ut sitt artistval till Eurovision Song Contest.

 

Hur blir det med de utökade reglerna som brukar finnas?

Även till 2021 har SVT valt att behålla de utökade reglerna som gäller för scenframträdandet. Detta innebär:

– Att ni kan vara som mest åtta (8) personer på scenen (inkl. live-körsångare och dansare).

– Förinspelad körsång är tillåten, men all huvudsång måste ske live.

– Ha ett (1) live-instrument på scenen. Detta måste dock godkännas av SVT.

Skulle något/några eller samtliga av dessa utökade regler förekomma i ert bidrag så ställer SVT som motkrav att bidraget ska kunna arrangeras om utan att påverkas negativt till en eventuell tävlan i Eurovision 2021. Detta helt enkelt för att EBU, som arrangerar Eurovisionen, inte tillåter något av dessa tre extraregler.

För att förtydliga: I Eurovision gäller max 6 personer på scenen per framträdande och all eventuell körsång måste sjungas live. Utöver den förinspelade musiken tillåts inga riktiga instrument på scenen förutom om de bara används som rekvisita.

 

Kommer det att bli någon P4 Nästa-joker i startfältet?

Precis som det varit varje år sedan 2013 erbjuds en av finalisterna i SR-programmet P4 Nästa en plats i den kommande Melodifestivalen! Bonuserbjudandet, som det också kallas, kommer som vanligt att delas ut i Riksfinalen i P4 Nästa, som i år avgörs den 12:e september. Vilken stad finalen hålls i är dock inte bekräftat.

Det kan vara värt att notera två saker med själva bonuserbjudandet. För det första är erbjudandet helt frikopplad från den övriga Riksfinalen, vilket innebär att vem som helst av finalisterna kan få erbjudandet. Den andra saken är att den artist/musikgrupp i finalen som får erbjudandet behöver ta fram en ny låt till Melodifestivalen 2021, eftersom att P4-bidraget kommer att ha framförs offentligt innan Melodifestivalen, vilket bryter mot Mello-reglerna.

 

Vad är P4 Nästa?

P4 Nästa är en musiktävling i Sveriges Radio som handlar om att hitta nya artister och låtar. Under senvåren och sommaren, i år 20:e maj till 26:e juni samt 17:e juli, håller var och ett av de 25 P4-distrikten i Sverige i egna uttagningar och utser varsin vinnare. Därefter får en SR-jury välja ut åtta av dessa som får tävla i Riksfinalen, där publiken och en jury röstar fram vinnarlåten. Priset i tävlingen är att vinnarlåten spelas kontinuerligt i P4 och kommer även att testas in på Svensktoppen. Förutom detta ges också bonuserbjudandet till Melodifestivalen till en av finalisterna. Det behöver nödvändigtvis inte vara vinnaren som får det.

De lokala finalerna brukar vanligen hållas med publik, men på grund av coronapandemin hålls alla dessa finaler utan publik. Däremot sänds programmen som vanligt i respektive lokalstation. Om Riksfinalen också blir publikfri är ännu inte bekräftat.

 

Avslutningsvis

Slutligen vill vi även passa på att tipsa er som vill skicka in bidrag till Melodifestivalen 2021 att ni noggrant läser igenom sektionerna om upphovsrätt och övriga villkor. Framförallt eftersom det är SVT som har all beslutsrätt i tävlingen.

Aktuella och kommande antagningar

Aktuella antagningar

 

Kommande antagningar

 

Ej bekräftade antagningar

Länderna nedan har sedan tidigare bekräftat att de kommer att hålla en publik nationell uttagning, och med all sannolikhet kommer dessa länder också genomföra antagningar för att få in tävlingsbidrag. Exakt när dessa sker är inte officiellt än, men när vi har fått besked kommer vi att länka ut den informationen här.

Om du vill skicka in låtar till någon av dessa länder kan det vara bra att redan nu börja förbereda bidrag:

 • Danmark – Dansk MGP 2020
 • Estland – Eesti Laul 2021
 • Finland – UMK 2021
 • Litauen – Nationell uttagning

Uttagningskalender 2021

Uttagningskalender 2021

Här nedan visas uttagningsdatumen för respektive lands uttagning under säsong 2021. Inom parentes står datumet då specifik händelse ägde rum. Händelser fylls på vartefter de har bekräftats officiellt.

 

Maj (2020)

 • Tjeckien – officiell artistpresentation (13:e)
 • Lettland – officiell artistpresentation (16:e)
 • Malta – officiell artistpresentation (16:e)
 • San Marino – officiell artistpresentation (16:e)
 • Slovenien – officiell artistpresentation (16:e)

 

April (2020)

 • Australien – officiell artistpresentation (2:a)

 

Mars (2020)

 • Nederländerna – officiell artistpresentation (18:e)
 • Spanien – officiell artistpresentation (18:e)
 • Georgien – officiell artistpresentation (19:e)
 • Azerbajdzjan – officiell artistpresentation (20:e)
 • Bulgarien – officiell artistpresentation (21:a)
 • Schweiz – officiell artistpresentation (21:a)
 • Belgien – officiell artistpresentation (23:e)
 • Grekland – officiell artistpresentation (23:e)
 • Israel – officiell artistpresentation (23:e)
 • Ukraina – officiell artistpresentation (23:e)
 • Österrike – officiell artistpresentation (26:e)
 • Rumänien – officiell artistpresentation (31:a)


26 maj. SVT har något tidigare än planerat släppt tävlingsreglerna för Melodifestivalen 2021. Som det ser ut just nu kommer tävlingen se ut som den brukar göra, dvs. att den omfattar en turné om 28 bidrag fördelade på ett antal deltävlingar och en final. Om det sedan blir ev. begränsningar p.g.a. coronapandemin återstår att se. Det handlar nog framförallt om hur den utvecklingen ser ut i sommar och höst.

Förutom det är det officiellt att själva bidragsantagningen kommer att vara öppen mellan den 24:e augusti och 16:e september. Fram till dess att den öppnar kan du föranmäla ditt intresse via denna länk. Det går inte att skicka in något material innan dess.

Läs gärna vår sammanfattning av regelverket på svenska/In English.

Vi har även sammanställt hur arbetsprocessen ser ut när antagningen har avslutats. Läs mer »


25 maj. Från och med nu, 25:e maj, till och med den 5:e juni kl. 23:00 CEST går det att ansöka om att få pengarna tillbaka för biljetter som skulle ha använts vid Eurovision 2020. Observera att det är bara huvudköpare som kan göra återbeställning och att det går bara att få återbetalning för en hel beställning, ej enskilda biljetter.

Om du vill behålla dina biljetter till 2021 så kommer det gå bra, eftersom alla köpta biljetter hålls giltiga även i Eurovision 2021.

Läs mer »


25 maj. Under föregående vecka genomfördes de två första lokala finalerna P4 Nästa. Det handlar om P4 Skaraborg där sångerskan Alicia Jern vann med låten Friendzone och P4 Jämtland där segern gick till Amskøld och låten Standby“.

Under sista veckan i maj hålls lokala P4 Nästa-finaler i följande distrikt: Uppland, Halland, Jönköping, Västernorrland, Malmöhus och Sörmland.


19 maj. Det blir den 12:e september i år som det kommer att avslöjas vilken artist som får den första artistplatsen i Melodifestivalen 2021. Detta sker som vanligt genom riksfinalen i Sveriges Radios P4 Nästa. Vilken stad finalen hålls i är däremot inte sagt.

I programmet kommer en jury välja ut en av åtta av riksfinalister* som får det så kallade bonuserbjudandet, alltså att tävla i den kommande Melodifestivalen. Det är i vanlig ordning bara artisten som erbjuds Mello-platsen eftersom att dennes P4-bidrag kommer att ha framförts offentligt innan Melodifestivalen.

Bonuserbjudandet har funnits med alla år sedan Mello 2013 och hittills har ingen P4-joker lyckats ta sig vidare till final. Ifjol (2020) var det Amanda Aasa som fick jokerplatsen 2020, och med sitt nya tävlingsbidrag “Late” hamnade hon på sjätte plats i sin deltävling.

* Riksfinalisterna utses av en jury efter att alla 25 P4-distrikt har utsett varsin egen vinnare. Av dessa 25 väljer juryn ut åtta som får tävla i finalen. Förutom bonuserbjudandet är vinsten i finalen att få sin vinnarlåt spelad i P4 och testad på Svensktoppen.


17 maj. Nu är alla Eurovision-relaterade program för 2020 års inställda upplaga avslutade och därför startar vi fokus på 2021 års tävling. I första hand kommer rapporteringen handla om länder som är intresserade att delta, vilka uttagningar som är planerade att äga rum och eventuella antagningar som kan dyka upp under året. Utöver det kommer vi även rapportera om nyheter som dyker upp kring Eurovision som helhet, som exempelvis tävlingsform, datumbesked och biljettsläpp.

Vår tidigare rapportering, som främst fokuserades på den inställda Eurovision 2020 finns sparad i arkivet. Du hittar den sidan här.


Sammanfattning: Eurovision-veckan 2020

17 maj. Här är ett axplock av händelser som ägde rum under Eurovision-veckan 2020.


 • Inofficiell Eurovision 2020
 • Det blev Islands Daði & Gagnamagnið med “Think About Things“ som vann ESC-Panelens och Eurovision Radio Internationals Inofficiella Eurovision 2020!
 • Resultat: alla finalplaceringar »
 • Allt om finalen »
 • Lyssna på finalbidragen »

 • SVT:s egen Eurovision 2020
 • Den 14:e maj hölls SVT:s egen Eurovision-final där tittarna och publiken fick utse en vinnare. Det blev… »

 • Eurovision Song Celebration 2020
 • Tisdag 12:e maj och torsdag 14:e maj sände Eurovision.tv ut två specialsändningar på YouTube där årets 41 bidrag spelades upp. Den första sändningen fokuserades på länderna som skulle ha tävlat och extraröstat i den första semifinalen och den andra sändningen på länderna som skulle ha tävlat och extraröstat i den andra semifinalen. Programmen innehöll dock inget röstningsmoment, utan var bara hyllningsprogram.
 • Se del 1 »
 • Se del 2 »

 • Eurovision-CD:n släpptes
 • Den officiella officiella CD:n med alla 41 bidrag som skulle ha tävlat i Rotterdam är nu släppt och finns att köpa både via Eurovision.tv:s shop och andra återförsäljare.
 • Läs mer »

 • Eurovision: Europe Shine A Light
 • På lördag 16:e maj kl. 21:00 sände alla årets tävlingsländer, samt ytterligare ett antal länder, ut den gemensamma sändningen som hyllar årets tävling. Sändningen görs av Nederländernas NPO, NOS och AVROTROS och ersätter finalen i Eurovision 2020. Läs mer »

 • Sveriges Radios helkväll 16:e maj
 • Carolina Norén och Björn Kjellman bjöd in alla radiolyssnare i P4 till en egen fyratimmars Eurovision-sändning. Lyssna här »

 • Fler webbprogram på YouTube
 • Intervjuserie med webbpreportern NikkiTutorials som intervjuade 2020 års Eurovision-artister. Officiell spellista »

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Inofficiell Eurovision 2020

Mello 2020

Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen