Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ryssland 2012

Inför ESC Ryssland 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Ryssland hade startnummer 6 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 10 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Moskva

 • Antal framträdanden:
 • 16

 • Debutår:
 • 1994

 • Bästa placering:
 • 1 (2008)

 • Sämsta placering:
 • 26 plats i förkvalet till ESC 1996

 • Placering 2012:
 • 2


Vem tävlade för Ryssland 2013?

Dina föddes den 25 mars 1991 i den ryska delstaten Tatarstan som ligger i mitten av Ryssland. Dina har alltid tyckt om att sjunga och redan från sex års ålder så började hon på Zolotoy mikrofon teater med Elenea Antonova som hennes sångpedagog. Efter examen var hon på turne med Gabdelfat Safin. Dina ska nu visa Europa vart skåpet ska stå och förhoppningsvis ta Rysslands andra seger i ESC.

 

Musikvideo

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Ryssland och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Ryssland tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Det är som jag tidigare sagt många ballader med i årets ESC. Den här tycker jag är bland de bättre balladerna. Jag tycker mycket om den här låten och jag hoppas att den går till final. Den har allt vad en bra ballad behöver. Bra refräng, bra sångerska, vacker text och en tonartshöjning. Kan de bli bättre.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ryssland)

1. Alsou Solo (2000)
2. Dima BilanNever Let You Go (2006)
3. Dina Garapova What if (2013)
4. Aleksej Vorobjov Get You (2011)
5. Buranovskiye Babushki Party For Everybody (2012)Min absolut favorit-ballad i år! Otorligt kul att Ryssland skickar en väldigt PK-klingande låt och inte minst video. Men älskar det här! Har alltid tyckt om det dramatiska och den innehåller en hel del sådana inslag som verkligen får mig att gå igång.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ryssland)För mig är detta bara en ballad i mängden. Jag är ledsen om ni lärare tycker jag har låtit bitter hittills, men jag tycker verkligen detta är ett av de sämsta Eurovision-åren på länge. Och Ryssland gör det inte bättre för mig. Jag tycker inte det är något speciellt med detta.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ryssland)

1. Peter Nalitch BandLost and Forgotten (2010)
2. Dima BilanNever Let You Go (2006)
3. t.A.T.uNe Ver’, Ne Bojsja (2003)
4. Dima BilanBelieve (2008)
5. SerebroSong #1 (2007)Från den galet glada mormor-popdängan “Party for Everybody” till något vackert & finstämt. Visst gillar jag det här, även fast jag kan känna att det är lite väl mycket kliché över denna låten vars upphovsmän är svenskarna Gabriel Alares och Joakim Björnberg. En finalplats lär det bli, men jag tror den håller sig ifrån toppstriden.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ryssland)

1. Dima BilanNever Let You Go (2006)
2. Alsou Solo (2000)
3. Alexej Vorobjov Get you (2011)
4. Peter Nalitch BandLost and Forgotten (2010)
5. Alla Pagacheva Primadonna (1997)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen