Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Ryssland NF 2015

Ryssland NF 2017 »


RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det ryska TV-bolaget VGTRK ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

För fjärde året på raken utsåg rysk TV sin artist och sitt tävlingsbidrag till Eurovisionen internt. I december 2015 kom beskedet att storstjärnan Sergey Lazarev skulle tävla för landet, medan det sedan dröjde till början av mars innan tävlingsbidraget släpptes. Låten han tävlade med hette ”You are the only one” och hade gjorts av kvartetten Phillip Kirkorov, Dimitris Kontopoulos, John Ballard och Ralph Charlie.

Om Sergey Lazarev kan tilläggas att han redan år 2008 försökte representera Ryssland, men blev då bara fyra i den nationella finalen med låten Flyer”.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Ryssland lottade att kvala genom semifinal 1, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 3:e plats (av 26 länder) med 491 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen