Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Azerbajdzjan 2010

Inför ESC Azerbajdzjan 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Azerbajdzjans artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Azerbajdzjan hade startnummer 18 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 19 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Azerbajdzjans representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Azerbajdzjan 2011?

Ell står för Eldar Gasimov. Denna unga kille föddes 1989 i Baku, Azerbajdzjan. Gasimov började sjunga i tidig ålder och har genom åren deltagit i många ryska och azerbajdzjanska festivaler. Mellan åren 2001 och 2005 fick han professionell undervisning i musik och lärde sig samtidigt att spela piano. Nikki står för Nigar Jamal. Hon är några år äldre än Eldar, men är även hon en sångerska med rötterna i Azerbajdzjan. Hon bor sedan 2005 i London där hon är gift och har två barn.

Så här såg Azerbajdzjans musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!På nåt sätt kan jag inte låta bli att tycka om detta. Trots det aningen omaka paret får jag känsla och gillar det melankoliska i det hela. Man har varje år satsat på sina bidrag och tydligt visat att man är helt inställda på en vinst från Azerbajdzjans sida, så även i år. Kul med sådant engagemang! Att man ännu en gång tagit hjälp av svenska låtskrivare känns också kul även om låten vare sig andas svensk-pop eller orientaliska toner för den delen heller. En favorit!Detta är landet som verkligen gör allt för att vinna tävlingen. De producerar snyggt och har sedan debuten alltid hamnat i topp 10. Jag tvivlar på att de kommer vinna i år, men en topp 10 placering är fullt realistisk.Azerbajdzjan levererar i år igen. Jag tycker att Ell och Nikkis låt är vacker, bra och fastnar direkt. Jag håller med Haris om att den säkerligen inte kommer vinna, men en topp tio plats är fullt möjligt. Heja Azerbajdzjan!Inte jättebra men helt okej. En välproducerat och modern låt som sätter sig. Det känns som att man kommer hamna på en topp tio-plats som brukligt, men någon segervittring känner jag inte av. Samma svenskar som låg bakom ”Drip Drop” (2010) ligge bakom årets bidrag från detta eldsprakande land. Det blir tredje gången på raken som landet tar hjälp från just Sverige och det har ju visat sig varit ett framgångsrikt koncept.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen