Arkivet

På denna sida hittar du länkar till ESC-Panelens olika fyra projektsidor som samtliga utgår ifrån musiktävlingen Eurovision Song Contest.

 

Eurovision Song Contest

  esc2015_winner

De fyra senaste vinnarna av Eurovision Song Contest (senaste vinnaren står till vänster). Fotona är hämtade från Eurovision.tv.

ESC-Panelen följer musiktävlingen Eurovision Song Contest med stor glädje varje år och vi skriver om tävlingen året om. Således inte bara när tävlingen pågår i maj månad utan egentligen från det att fjolårets tävling är avslutad till årets tävling är avslutad. Helt klart är detta vårt favoritprogram – alla kategorier!

Samlingssidan för Eurovision Song Contest »

 


 

Melodifestivalen

  mans_vinnare sannanielsen

De fyra senaste vinnarna av Melodifestivalen (senaste vinnaren står till vänster i bilderna ovan). Foton hämtade från svt.se.

Melodifestivalen är den nationella uttagning som ESC-Panelen skriver mest om och som vi följer med stor glädje under februari och mars månad, men även allt förberedelsearbete inför varje års tävling.

Samlingssidan för Melodifestivalen »

 


 

Nationella uttagningar

 

De fyra senaste årens tävlingar. Logotyper hämtade från Eurovision.tv.

Utöver Melodifestivalen följer vi på ESC-Panelen varje år andra länders nationella uttagningar. Vi tycker det är mycket roligt med att även se vad andra länder har att erbjuda i sina finaler och vi brukar även göra topplistor och betygsätta bidragen som tävlar.

Samlingssidan för Nationella uttagningar »

 


 

Panelens egna projekt

Under lågsäsong, alltså perioden juni-december när ESC inte är lika aktivt, håller vi i Panelen inte stängd butik, utan för att hålla igång inför högsäsongen genomför vi årligen olika projekt. Dessa projekt utgår alltid ifrån Eurovision Song Contest, Melodifestivalen eller andra länders nationella uttagningar. Under högsäsongen efter nationella uttagningarna är avslutade (från mars) genomför panelen dels ett topplisteprojekt där vi varje/varannan vecka listar våra just nu-favoriter av de bidrag som sedan ska tävla i den kommande Eurovisionen, samt så gör vi en egen “Inför ESC” där panelmedlemmarna också får betygsätta dessa bidrag.

Länk till samlingssidan för Panelens projekt »

 


 

Junior ESC

ESC-Panelen har vi några tillfällen följt juniorvarianten av Eurovision Song Contest, där vi har publicerat våra topplistor över favoritbidrag.

Samlingssidan för Junior ESC »

 


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar: