Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Rumänien 2012

Inför ESC Rumänien 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rumäniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Rumänien hade startnummer 17 av 17 (sist ut) i semifinal 2 och sedan startnummer 14 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Rumäniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Bukarest

 • Antal framträdanden:
 • 14

 • Debutår:
 • 1994

 • Bästa placering:
 • 3 (2005, 2010)

 • Sämsta placering:
 • 4:e sist (1998)

 • Placering 2012: 12


Vem tävlade för Rumänien 2013?

Cezar Ouatu, 32 år ses som en av de största kontratenorerna i världen och är mycket välkänd i Rumänien. Han har sjungit tillsammans med många berömda operasångare och framträtt i en mängd föreställningar. Nu ska han få visa upp sig på den stora Eurovision-scenen inför miljontals tittare.

 

Musikvideo

Så här såg Rumäniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Rumänien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Rumänien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Cezar gör precis som Robin Stjernberg och sjunger falsett. Jag klarar inte av falsett och den här låten känns bara fruktansvärd. Förstår inte hur Christer Björkman kan sätta den att avsluta semifinal 2.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Rumänien)

1. Mihai TrăistariuTornero (2006)
2. Paula Seling & OviPlaying With Fire (2010)
3. MandingaZaleilah (2012)

4. Luminita Anghel & SistemLet Me Try (2005)
5. SandaI Admit (2004)Det känns verkligen krystat. Men man kan ändå inte riktigt låta bli att tycka om det… Är catchy och man blir glad. De Danny-doftande teknotonerna tillammans med falsetten som kronan på verket skickar nog Rumänien till final, men frågan är om man kommer så långt där.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Rumänien)Jag hade svårt för Cezar i början. Men när man lyssnat på den några gånger så blir den rätt skön. Refrängen är riktigt skönt och sätter sig. Har försökt sjunga med utan framgång dock. Hans falsett är världsklass. Men jag har svårt att placera denna låt i tävlingen. Utgången är svår att tippa.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Rumänien)

1. Mihai TrăistariuTornero (2006)
2. Paula Seling & OviPlaying With Fire (2010)
3. Luminita Anghel & SistemLet Me Try (2005)
4. MandingaZaleilah (2012)
5. TodomondoLiubi, liubi, I Love You (2007)Årets i särklass galnaste låt kommer från Rumänien. Oj, vad jag älskar den grymt coola Cezar och hans falsettröst. Låten är ju så grymt medryckande & härlig. Hoppas verkligen på en fin placering. Många tycker Norges låt är självklar att älska, men här har ni mitt självklara älsklingsbidrag. Malena Ernman, släng dig i väggen. Ave Cezar!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Rumänien)

1. CezarIt’s My Life (2013)
2. MandingaZaleilah (2012)
3. Luminita Anghel & SistemLet Me Try (2005)
4. SandaI Admit (2004)
5. Mihai TrăistariuTornero (2006)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen