Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Tyskland 2011

Inför ESC Tyskland 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Tysklands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Tyskland var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 20 av 26.

Först ger vi en faktaöverblick om Tysklands tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 55

  • Debutår:
  • 1956 (som Västtyskland)

  • Bästa placering:
  • 1:a (1982 & 2010)

  • Sämsta placering:
  • 24:a (2005)

  • Intressant fakta:
  • Tyskland var det första landet av ”Big Five” som vann Eurovision Song Contest sedan detta system infördes år 2000.


Vem tävlade för Tyskland 2012?

Roman Lob föddes den 2 juli, 1990, i Düsseldorf, Tyskland. 2006 deltog han i den tyska versionen av Idol men hoppade av tävlingen eftersom han fick en infektion i stämbanden. Två år senare testade han lyckan med pojkbandet G12 att bli Tyskland representant i Eurovision Song Contet 2008, men misslyckades. Roman är även ledsångare i den alternativa rock gruppen Rooftop Kingdom.

2012 vann Roman talangtävlingen ”Unser Star für Baku” och fick därmed representera Tyskland i Eurovision Song Contest 2012. Bidraget heter ”Standing Still” och har gjorts av trion Wayne Hector, Jamie Cullum och Steve Robson.

 

Musikvideo

Så här såg Tysklands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Det här gillar jag fast det är lite av en skämslåt för mig. Jag borde inte gilla den men gör de ändå. Låten är bra, Roman är snygg. Många småtjejer kommer att ringa upp deras veckopeng på Tyskland. Jag tror att det kommer gå riktigt bra för Tyskland i Eurovision i år, en topp fem placering är inte omöjlig.Detta var min första favoritlåt från årets alla bidrag. Jag älskar fortfarande låten och den spelas regelbundet i mina högtalare. Roman är oerhört duktig och ser dessutom riktigt bra ut. Bara där har Tyskland vunnit en hel del röster. Svårt att tippa hur det kommer sluta dock. Men jag hoppas på en topplacering för denna fantastiska låt.För två år sedan vann Tyskland Eurovision Song Contest med Lena Mayer-Landrut. I fjol höll man tävlingen på hemmaplan och återigen stod Lena på scenen. Äntligen får vi se något nytt från tyskarnas sida! Roman Lob är garanterat en av flickfavoriterna i år. En modern och härlig låt med en klistrig refräng har han dessutom. Roman förtjänar att få en bra placering, men tyvärr tror jag att han hamnar i skymundan och får en medel/bottenplacering dessvärre.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »