Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ukraina 2012

Inför ESC Ukraina 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ukrainas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Ukraina hade startnummer 7 av 16 i semifinal 1 och sedan startnummer 22 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ukrainas tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Kiev

 • Antal framträdanden:
 • 10

 • Debutår:
 • 2003

 • Bästa placering:
 • 1 (2004)

 • Sämsta placering:
 • 20 plats i finalen 2005

 • Placering 2012:
 • 15


Vem tävlade för Ukraina 2013?

Zlata föddes i Murmansk som ligger uppe i norra Ryssland på Kolahalvön. Hennes pappa var Ukrainare och därför flyttade de till Ukraina. Det är inte första gången Zlata är med i den ukrainska uttagningen till ESC. 2010 ställde hon upp med låten Tiny Island . Låten gick inte till superfinalen utan stannade utanför den. 2011 ställde hon upp med låten The Kukushka. Hon tog sig vidare från både kvart och semifinalen. I finalen slutade hon på en tredje plats. På tredje försöket lyckades äntligen Zlata vinna tävlingen. Nu är det dags att bekänna färg Zlata.

 

Musikvideo

Så här såg Ukrainas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Ukraina och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Ukraina tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Erik: Ännu en ballad och den här tycker jag hamnar någonstans i mittenskiktet av alla ballader. Jag tror att den kommer gå vidare utan problem då jag tror att detta tilltalar östländerna mer än Storbritanniens och Rysslands ballader.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ukraina)

1. Ani LorakShady Lady (2008)
2. Greenjolly Razom nas bahato (2005)
3. Svetlana LobodaBe My Valentine (2009)
4. RuslanaWild Daces (2004)
5. Tina KarolShow Me Your Love (2006)Felix: Mitt favoritland i ESC-sammanhang! I år skickar man åter igen en ensam kvinna med en stark låt, denna gång en power-ballad. Mycket bra och förmodligen något som går hem från öst till väst. Kanske lätt tjatig mot slutet men hoppas på härlig scenshow. Videon i sig är ju fantastisk med datoranimerade djur och flygande öar i en härlig mix.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ukraina)Haris: Balladerna radar upp sig efter varandra här. Jag har alltid tyckt om Ukrainas bidrag. De brukar komma starka och med oerhört bra scennummer. Jag gillar inte denna låten. Men två fjärilar för att Zlata är så oerhört snygg.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ukraina)

1. Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (2007)
2. Ani Lorak – Shady Lady (2008)
3. Tina KarolShow Me Your Love (2006)
4. RuslanaWild Daces (2004)
5. Mika NewtonAngel (2011)Robban: Ukraina har ett starkt facit i Eurovision-sammanhang. Man vann tävlingen året efter debuten. Dessutom har man tagit sig till final varje år sedan semifinalerna infördes och allt som oftast alltid varit inblandad i toppstriden, b.la andra plats två år på raken (2007 & 2008). Personligen brukar jag ofta gilla vad landet i öst ställer upp med. Så även i år. Dock måste jag erkänna att det tog ett tag innan jag fastnade för ”Gravity”. När den vann den nationella finalen tyckte jag den var speciell men det lät inte riktigt bra. Men efter att ha hört både den uppdaterade studioversionen samt liveframträdande på nytt känner jag starkt att det här en av mina storfavoriter i år. Ingen tvekan om att Ukraina återigen kvalificerar sig till final och väl där placerar sig högt. Jag skulle t.om kunna se den vinna hela tävlingen i år. Helt klart en av de starkaste balladerna i år!

 

Personlig topp 5 (alla tider för Ukraina)

1. Verka Serduchka – Dancing Lasha Tumbai (2007)
2. Ani Lorak – Shady Lady (2008)
3. Svetlana Loboda – Be My Valentine (2009)
4. RuslanaWild Dances (2004)
5. Tina KarolShow Me Your Love (2006)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen