Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Litauen 2011

Inför ESC Litauen 2013 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Litauens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2012. Litauen hade startnummer 18 av 18 (sist ut) i semifinal 2 och sedan startnummer 4 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Litauens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2012. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


  • Antal framträdanden:
  • 12

  • Debutår:
  • 1994

  • Bästa placering:
  • 6:a (2006)

  • Sämsta placering:
  • 25:e/sist i semifinal (2005)

  • Intressant fakta:
  • Litauen kom sist i sin debut 1994.


Vem tävlade för Litauen 2012?

Donatas Montvydas är det riktiga namnet på artisten Donny Montell. Han föddes den 22 oktober, 1987, i Vilnius, Litauen. Donatas mamma var tidigare gymnast och hans pappa trummis i en hårdrocksgrupp. Hans syster är dansös. Han fick ett tidigt intresse för musiken. Redan som sexåring började han sjunga på scen. Han var med i diverse tävlingar som barn. Han har sedan 2009 försökt representera sitt land i Eurovision Song Contest. 2009 hade han två bidrag med och misslyckades. 2010 blev han diskvalificerad och 2011 hade han också två bidrag med, däribland en duett med Sacha Son. Men även denna gången misslyckades han med att vinna.

I år, 2012, blev det fjärde gången gillt för Donny som nu äntligen fick sin seger, den här gången med låten ”Love Is Blind” som Brandon Stone och Jodie Rose har gjort.

Artist och bidrags utsågs genom en större nationell uttagning.

 

Musikvideo

Så här såg Litauens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Notera att vår betygsskala är uppdelad i fem steg från noll (lägst) till fem (högst). De poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng.

 Ingen bra låt aom avslutar den andra semifinalen. Ögonbindeln gör bara låten värre. han borde heller ha satt bindeln för munnen.Jag tror nog att Litauen är det land som år efter år skickar sämst bidrag. Vissa länder skickar dåliga låtar ibland, Litauen gör det alltid. Så även i år. En hemsk låt och en sångare med ögonbindel som sjunger love is blind. Det är pinsamt och jag mår dåligt.Gäääsp! Jag brukar ofta underskatta Litauen och tippar att de misslyckas, vilket de sällan brukar göra. Så därför tror jag att den charmiga Donny Montell tar sig vidare från semifinalen och väl där får en mittplacering.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen