Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Ukraina 2010

Inför ESC Ukraina 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Ukrainas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Ukraina hade startnummer 6 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 23 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Ukrainas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Ukraina 2011?

Mika Newton är artistnamnet till sångerskan Oksana Stefanivna Hrytsaj. Oksana föddes 1986 i Bursjtyn, Ukraina. Hon är egentligen ledsångerska i bandet som heter Newton.

Så här såg Ukrainas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Synd att man på senaste tiden verkar motverka sina egna bidrag med skandaler och tragiska omröstningar å anklagelser. Well, tror Ukraina snart är tillbaka i toppstriden men tyvärr får man hemläxa detta år.Jag tycker det är kul med Ukraina. Det är ett land som tar tävlingen på allvar och bjuder alltid på en snygg show på scen. En trend man har haft är att man enda sedan 2006 bara skickat snygga tjejer, som även sjunger bra. (Förlåt, vet inte om man kan kalla Verka Serduchkaför vare sig snygg eller tjej för den delen). Vet inte om det är ett medvetet drag av Ukraina, men det har i varje fall funkat. Årets låt har verkligen vuxit hos mig och jag gillar den mer och mer.Ukraina tar verkligen tävlingen på allvar och de har leverat massa utav tunga bidrag. Detta året sjunger Mika Newton för Ukraina med en liten tråkig ballad, det går ju inte att jämföra detta med Ruslana och Ani Lorak. Ukraina behöver inte vara rädda att de ska behöva hålla i ESC nästa år i alla fall.Ukraina är ett av Eurovisionens mest framgångsrika länder. De debuterade 2003 och har deltagit alla finaler sen dess och ställer alltid upp med klassbidrag. I år vet jag inte om jag tycker de håller någon vidare klass. Trots att jag tycker låten är ganska tråkig och skrikig tar sig Ukraina till final igen, ingen tvekan om det. Det finns potential i låten som talar mer för än emot.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »