Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Portugal 2010

Inför ESC Portugal 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Portugals artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Portugal hade startnummer 16 av 19 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Portugals representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Portugal 2011?

Homes Da Luta betyder Kampens Män. Homes De Luta är en musikshow komponerad av bröderna Vasco Duarte (Falâncio) och Nuno Duarte ”Jel” (Neto). Deras musik innehåller mycket humor och parodier. Låttiteln betyder ungefär: ”Kampen är glädje”. De flesta av duons låtar handlar om olika sorters kamp, vilket många låtar handlade om under revolutionen.

Så här såg Portugals musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!TRAMS! Jag blir förbannad på landet som knappt spottat ur sig ett okej bidrag på de nästan 50 år de varit med i tävlingen! Åk hem för till och med era skämt-bidrag är så usla att man storknar!Hur gjordes lottningen i år egentligen? Slumpen måste verkligen varit en sadist i år som satte Portugal och Litauen efter varandra. Det är de två länderna vars bidrag jag verkligen avskyr. För de skickar verkligen aldrig något bra. Portugal har ändå varit med sedan 1964! Det var nästan omöjligt att få ihop en topp fem för min del.Jag är mållös, Robbans första ord säger allt, punkt slut.FRUKTANSVÄRT, AVSKYVÄRT, HEMSKT, PINSAMT… Jag kan fortsätta beskriva det här usla bidraget Portugal ställer upp med i evigheter, men väljer att avstå. Man lever verkligen upp till att tillhöra kategorin ”Bland de sämsta länderna i ESC genom tiderna”. Är det här på allvar eller meningen som ett humorbidrag? Klockren jumbo i semifinalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen