Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Litauen 2010 »

Inför ESC Litauen 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Litauens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Litauen hade startnummer 17 av 19 i semifinal 1 och sedan startnummer 4 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Litauens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Litauen 2011?

Evelina är född 1987 i Litauen men har rötter från Polen också. Hon är en jazzsångerska och studerar musik på Musik Universitetet i Litauen. Hon började sin karriär redan som barn och vann då flera talangtävlingar. En gång tidigare har hon tävlat i de nationella tävlingarna till Eurovision och då slutade hon trea.

Så här såg Litauens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Hmm… Bra röst men slätstruken låt som inte vill sätta sig. Känns kanske lite väl teatralt? Ja, det är inte konstigt att man är det enda landet i baltikum som inte vunnit tävlingen när man fortsätter så här. Varför sneglar man inte på sina grannar och vågar lite mer? Lär inte bli final i Vilnius nästa år i alla fall, det är ett som är säkert.Personligen tycker jag att Litauen är det absolut sämsta och tråkigaste landet i Eurovision Song Contest överhuvudtaget! Den enda gången man lyckats få till en bra placering var när man skickade den otroligt roliga och samtidigt så otroligt dåliga låten ”We are the winners”. Ett gäng gubbar provocerade och sjöng om hur de skulle vinna Eurovision. Bara det får mig att undra ifall de ens bryr sig om tävlingen och också ställa mig frågan varför de är med? Jag tycker de borde skärpa sig eller bara fortsätta med basket, som de faktiskt är bra på.Denna låt känns lite felplacerad, den borde inte framföras i Eurovison Song Contest, utan på broadway. Den skulle särkeligen fungera bra i något film soundtrack också. Låten är varken bra eller dålig, men det känns bara tråkigt att de valde att tävla med denna låt.En ganska skränig Disney-ballad som hade passat in bättre i en musikal än Eurovision. Synd att låten är så fruktansvärt tråkig, för den här sångerskan kan verkligen sjunga både höga toner och framförallt rent.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »