Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Litauen 2009

Inför ESC Litauen 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Litauens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Litauen hade startnummer 1 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Litauens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • InCulto

  • Låt:
  • ”East European Funk”

  • Text & musik:
  • Laurynas Lapė, Jievaras Jasinskis, Sergej Makidon, Aurelijus Morlencas, Jurgis Didžiulis

  • Språk:
  • Engelska


InCulto är en litauisk grupp. De består av just de som skrivit årets lituaiska bidrag, Laurynas Lapė, Jievaras Jasinskis, Sergej Makidon, Aurelijus Morlencas och Jurgis Didžiulis. De är alla födda i Colombia, men är litauer. De kom tvåa efter LT United 2006 i sitt första försök att nå Eurovision med låten ”Welcome To Lithuania”. Gruppen har släppt två album och sju singlar. De har även vunnit några musikpriser och var även nominerade som ”Bästa baltiska artist/grupp” i MTV Europe Music Award 2006 (slagna av gruppen Brainstorm som representerade Lettland 2000).

 

Musikvideo

Så här såg Litauens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Detta är en otroligt tjatig låt, som säkert gör nytta. Den sätter sig som ett plåster på hjärnan med sin otroligt klibbiga refräng ”Get up and dance to our…” som repeteras om och om och om och om….ja ni fattar själva. Den är ingen favorit hos mig, men kan säkert vinna röster och poäng om de har en utstickande scenshow. Jag kan möjligtvis dansa till detta efter ett antal drinkar/glas vin en varm sommardag, men inte så att jag vill dansa frivilligt. En tvåa från mig.Herregud – varför ens skicka ett bidrag alls? Nej tack!InCulto är definitivt annorlunda, tyvärr inte på ett positivt sätt. Ett fruktansvärt oseriöst bidrag enligt mig. Men ju mer man hör bidraget blir man frestad att vilja shaka loss, fast INTE i ett nyktert tillstånd ;). Historiskt sätt är inte Litauen kända för att skicka några bra bidrag. Blir det final då? NEJ!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »