Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Kroatien 2009

Inför ESC Kroatien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Kroatiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010.  Kroatien hade startnummer 15 av 17 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Kroatiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Feminnem

  • Låt:
  • ”Lako je sve”

  • Text & musik:
  • Branimir Mihaljević, Pamela Ramljak, Neda Parmać

  • Språk:
  • Kroatiska


Feminnem är en kroatisk tjejgrupp som nog är mest kända för att ha representerat Bosnien-Hercegovina i ESC 2005. Gruppen består av tre tjejer: Neda Parmac (född 1985 i Split, Kroatien), Nika Antolos (född 1989 i Rijeka Kroatien) och Pamela Ramljak (född 1979 i Čapljina, Bosnien-Hercegovina). Gruppen bildades 2004 efter att de tre tjejerna blev upptäckta under kroatiska Idol. De hade då en hitsingel, ”Volim te, mrzim te”. 2005 vann de uttagningen i Bosnien-Hercegovina med låten ”Call Me” en riktig popschlagerdänga som lika gärna kunde ha varit skriven i Sverige. De slutade på en 14:e plats av 24 deltagare. De försökte sig på Eurovision igen 2009, då för Kroatien, men blev trea i den uttagningen med låten ”Poljupci u boji””.

 

Musikvideo

Så här såg Kroatiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Kroatien går tillbaka till de lugna och stillsamma balladerna som de skickade en gång i tiden. Min favoritlåt från Kroatien är deras bidrag från 1009, Neka mi ne svane, och denna har en god chans att peta ned den från tronen. Detta är vackert och har stor chans till att vinna. Från semifinalen tar de sig lätt, men i finalen blir det tufft. Men hoppas verkligen på att de kommer högt!Senast tjej-trion Feminem var med var det för grannlandet Bosnien-Herzegovina och med ett bidrag som nästan är så långt bort man kan komma från det man nu ställer upp med. Tjejerna hade senast vissa problem med livesången och jag kan ju bara tänka mig hur det kan arta sej när man nu försöker sig på en ballad. Nej, tror jag gillade bättre när brudarna va fartfyllda blondinerna med glimten i ögat. Trots det finns något drmatiskt över dteta bidrag som jag så lätt faller för… Blir ett ganska ambivalent utlåtande, men jag har svårt att tycka om samtidigt som jag vill. Hoppas nog på final ändå!En fantastisk stark låt som bara blir bättre och bättre ju fler gånger man lyssnar på den. De kommer garanterat att ta sig till final och väl där bli en farlig kandidat till segern. Jag skulle nog säga att det här kan bli årets vinnare. Kroatien gör mig sällan besviken. När Femminem tävlade för Bosnien-Hercegovina 2005 slutade de på en 14:e plats i finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »