Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Georgien 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Georgiens artist och bidrag som skulle ha deltagit i Eurovision Song Contest 2009. Georgien var initialt lottade att tävla i den första semifinalen, men gjorde ett sent avhopp och kom därför aldrig till start.

Trots att de inte var med kommer vi att tycka till om deras bidrag. Notera att våra personliga åsikter är vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum.

 


Fakta


  • Artist:
  • Stephane & 3G

  • Låt:
  • ”We Don’t Wanna Put In”

  • Text & musik:
  • Bibi Kvachadze, Stefane Mgebrishvili

  • Språk:
  • Engelska


Som en följd av att EBU inte tillåter politiska budskap i bidragen till Eurovision Song Contest har Georgien först påtalats att antingen ändra texten i bidraget eller byta ut det. Georgien valde istället den 11 mars att dra sig ur tävlingen eftersom de inte ville ändra något i sin låt.

 

Musikvideo

Så här såg Georgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag håller med mina kära vänner, bra låt men de facto så klart att en låt ska diskas när den bryter mot reglerna.Riktigt tråkigt att Georgien inte får vara med. Men som sagt, politik och Eurovision hör inte ihop och därför är det givet att man inte får ställa upp med det här bidraget. Jag hade den här som favorit under deras uttagning tillsammans med Tika Patsatsia – ”Miracle” och Anri Jokhadze – ”I”.Jag missade större delen av den här uttagningen vill jag minnas för att mottagningen på webcasten var så fruktansvärt dålig men jag lyckades till slut få se själva upplösningen av hela tävlingen. Stephane & 3G utropades som vinnare och därefter fick jag höra bidraget för första gången. Låten var då inget speciellt tyckte jag men när refrängen sjöngs igenom höll jag på att sätta i halsen men med ett leende. Sekunden senare förstod jag också att det här skulle antagligen dra till sig mer uppmärksamhet än någon skulle ana. Rent musikaliskt så är ju låten riktigt OK. Jag gillar den härliga 70-talsfeelingen man får av låten och texten gör den bara rolig. Synd att Georgien inte kan delta med låten men jag har också full förståelse för EBU:s beslut.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen