Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Belarus 2010

Inför ESC Belarus 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Belarus’ artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Belarus hade startnummer 16 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Belarus’ representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Belarus 2011?

Anastasija Vinnikava föddes 1991 i Belarus. Från början var tanken att hon skulle framfört låten ”I Am Belarusian” i Eurovision Song Contest. Men den blev diskvalificerad då det framkommit att det har framförts live ett år tidigare, vilket strider mot EBU:s regelverk. Låten ersätts med ”I Love Belarus”.

Så här såg Belarus’ musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Måste erkänna att en del av låtens charm försvann när den översatts och gjorts om. Det började ganska kul men är nu helt bananas! Och hur ska det se ut på scenen? Frågetecknen är många och jag vänta med spänning.Den enda gången jag tyckt om en låt från Belarus, då Koldun tog landets hittills bästa placering med låten ”Work Your Magic”. Varken före eller efter har de gjort något avtryck på tävlingen. Det känns som att de vill vinna denna tävling, men till skillnad från sina grannländer så gör man helt fel. Det har funkar i Junior Eurovision Song Contest, men i den riktiga tävlingen har det inte alls fungerat för dem.Jag håller med Haris att ”Work Your Magic” är i mycket bättre kvalité än resten av Belarus’ bidrag. Årets bidrag känns löjlig och jag känner hur huvudvärken kommer när jag lyssnar på låten. Det kan säkerligen gå bra, eftersom ESC brukar gilla sådan här skrikig och dålig rockmusik som inte har en röd tråd, utan de har spelat lite olika instrument och hoppats på det bästa.En låt med refräng som sätter sig som klister. En låt som man hatar att man älskar. Finalplatsen känns inte garanterad, men medryckande i allra högsta grad, även om budskapet känns lite väl patriotiskt och sanning med medifikation. Belarus är ju kända för sin diktatur, så frågan är om sångerskan och folket står bakom det här innerst inne. Njae, jag är tveksam hur det går för dem i år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »