Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Polen 2009 »

Inför ESC Polen 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Polens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Polen hade startnummer 9 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Polens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Marcin Mroziński

  • Låt:
  • ”Legenda”

  • Text & musik:
  • Marcin Nierubiec, Marcin Mroziński

  • Språk:
  • Engelska och polska


Marcin föddes den 26 september 1985 i Inowroclaw i Polen. Han började sin musikkarriär vid 8 års ålder. Under barndomsåren var han mycket aktiv i några sångfestivaler för barn i Polen. 1997 deltog han i tävlingen ”National French Song Contest” som hölls i polska staden Radziejów och vann. Han var även Irlands representant i den internationella festivalen ”Singing Mask” och blev tvåa. Från och med 1998 började han vara programledare för några TV-program i Polen, som t.ex. ”Songowanie on the screen” och dessutom var han en av semifinaldeltagarna i Polens version av Idol. Efter Idol valde han att satsa på sin musikkarriär igen. 2009 var han med i ”Fantomen på operan” och ”Boyband” (skriven av Peter Quilter). Utöver detta har han även varit programledare för Staraoke på Cartoon Network i London och agerat i konserten ”Notre Dame de l’Historie” som baseras på musikalen ”Notre Dame de Paris”.

 

Musikvideo

Så här såg Polens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Polen började sin ESC-karriär med att komma tvåa 1994. Sedan dess har det inte gått så där värst bra för polackerna. Marcin sjunger i år för Polen en saga om en riddare och hans prinsessa. Kanske blir det en godnattsaga för vissa, eller kanske en uppmaning för några att rösta. Jag vet inte vad jag ska tycka. Jag gillar de polska inslagen i låten samt Marcin. Men tror inte han kommer komma särskilt högt i Oslo. Kommer han till final… nja… Jag vet inte. Svag trea.Hopplöst släpig och konstig låt… Tyvärr hade Polen ett ganska mediokert startfält i sin uttagning så man valde i princip mellan pest eller kolera… Fast jag kanske tar i? Legenda är inte rolig, men långt ifrån genomusel. Kan nog knipa röster på att den ändå måste anses speciell, spelar i en egen liten liga på nåt sätt…Polen är ett av mina icke-favoritländer i ESC. I år skickar de en låt som känns aningen udda och omodern. Inget särskilt alls! Däremot tror jag den kan bli ruggigt farlig och säkert ta sig till final. Det är en typiskt sån här låt som lyckas fånga röster på något knepigt vis. Men jag hoppas verkligen inte att den gör det.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen