Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Lettland 2009

Inför ESC Lettland 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Lettlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010.  Lettland hade startnummer 6 av 17 i semifinal 1. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Lettlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Aisha

  • Låt:
  • ”What For”

  • Text & musik:
  • Jānis Lūsēns, Guntars Račs

  • Språk:
  • Engelska


Aija Andrejeva är en lettisk sångerska som är född den 16 januari 1986 i staden Ogre i Lettland. Hon är mer känd under sitt artistnamn, Aisha. Som tioåring började hon ta flöjt- och pianolektioner, och ett år senare började hon i det lokala brassbandet Sirius. 1991 deltog hon i en sångtävling för unga där hon kom tvåa. 2004 anmälde Aisha sig till dokusåpan ”Musical Factory Theatre” som hon sedan vann (och en ny Peugeot).

Efter segern framträdde hon i musikaler, rockband, kyrkokör och diverse festivaler. Hon har vunnit några fina musikpriser, bl.a. ”Årets solosångerska” vid galan ”LNT Music Video Annual Awards”. Mest av allt gillar hon att sjunga tillsammans med sin far i hans rockband ”Opus Pro”. Som kronan på verket vann hon Lettlands uttagning till Eurovision Song Contest.

 

Musikvideo

Så här såg Lettlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Njae, detta var inget vidare enligt mig. Verserna är otroligt bleka och hon får mig inte att fatta intresse förrän i refrängen. En väldigt bra refräng, men budskapet når inte fram tycker jag. Lite halvtrist och blekt… Och scenshowen… Kvinnor som tvättar lakan på scen och en kille som sitter på en stol och spelar dragspel… NEJ NEJ NEJ NEJ! En svag tvåa från mig. De kan fortsätta tvätta efter semin tycker jag så blir det nog bra i alla fall.Hon sjunger ju ganska bra men tyvärr räcker inte det för att blåsa liv i det här bidraget. Snygg video men scenschowen håller ju lång ti från samma klass. Eller ska vi ta satsningen på en snygg marknadsföring som ett tecken på att här kan hända grejer?! Man kan alltid hoppas, för något behövs om detta baltland ska gå längre än till semifinal.En ballad i kategorin dragspelsblues. Halvtrisst och osmakligt tycker jag. Låten lyfter aldrig och maler bara på i ett långsamt tempo. Det blir ingen final för Lettland i år heller.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen