Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Georgien 2009

Inför ESC Georgien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Georgiens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Georgien hade startnummer 16 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 13 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Georgiens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Sofia Nizharadze

  • Låt:
  • ”Shine”

  • Text & musik:
  • Hanne Sørvaag, Harry Sommerdahl, Christian Leuzzi

  • Språk:
  • Engelska


Sofia Nizharadze föddes 6 februari 1986 och är en georgisk sångerska, skådespelerska och kompositör. Sofia är född i huvudstaden Tbilisi och har en yngre bror. Hon började sjunga innan hon började prata. Hennes mamma var den som pushade på henne att påbörja sin sångkarriär. Sofia tog examen med högsta betyg från musikakademin i Tbilisi där hon studerade piano och sång. Hon fortsatte senare med studierna på teaterhögskola och musikhögskola. Hennes karriär på scen började vid 3 års ålder och när hon var 7 blev hon inbjuden av en stor georgisk dirigent till en barnmusikstudio där hon blev en begåvad sångerska på flertalet shower och TV-projekt. Vid 11 års ålder uppträdde hon vid Franska ambassaden och blev upptäckt av en journlist och fick sedan uppträda i TV och senare även några sångtävlingar i Italien, Ryssland och Georgien. Hon har under de senaste åren deltagit i flera olika musikaler, bl.a. Romeo och Julia.

 

Musikvideo

Så här såg Georgiens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Välkommen tillbaka Georgien och må ni stanna länge i ESC! Jag var inget stort fan av låten i Belgrad med Diana Gurtskaya, men detta är mycket bättre. Hoppas bara att hon når ut genom rutan och berör TV-publiken. Det är en mycket vacker ballad, skriven av en norska, en italienare och en Bellman…förlåt en svensk. Ja här har vi ytterligare ett svenskhopp… Går det dåligt för Anna har vi ett antal som sagt att luta oss tillbaka mot. Det är varken jättebra, eller jättedåligt, utan något sådär mediokert, så Georgien får en trea av mig.Ett kärt återseende efter fjolårets politiska diskning. Men man är tillbaka på allvar! Ännu ett svenskbidrag som tyvärr inte var det bästa i det Georgiska final-startfältet. Tror ändå starkt på Sofia som verkligen har en underbar röst som berör! Final – helt klart! Topp-tio? Förhoppningsvis!Georgien är tillbaka i Eurovision efter att ha blivit diskade i fjol, då man använde politik i sitt bidrag. Man är med i tävlingen för tredje gången totalt och ställer upp med en ballad av en söt sångerska med en bra sångröst. För mig är den alldeles för anonym och tråkig. Men jag tror absolut att den här tar sig till final med en hyfsat bra placering.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »