Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Serbien NF 2015

Serbien NF 2017 »


SERBIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2016 valde det nationella TV-bolaget Namn ut Serbiens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Serbien var det land som inför Eurovision 2016 som höll hemligt in i det sista hur de skulle välja artist och bidrag. Först den 5:e mars bekräftade TV-bolaget RTS att man skulle skicka artisten Sanja Vučić ZAA till tävlingen, något som bekräftades då informationen läckt ut i media. Två dagar senare hölls en presskonferens med artisten där det bekräftades att Sanjas tävlingsbidrag hade titeln ”Goodbye (Shelter)”. Låten, med text och musik av Ivana Peters, presenterades officiellt i en TV-sändning den 12:e mars.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2016

I Eurovision 2016 blev Serbien lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 18:e plats (av 26 länder) med 115 poäng.

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen