Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Storbritannien NF 2014

Storbritannien NF 2016 »


STORBRITANNIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2015 valde det brittiska TV-bolaget BBC ut Storbritanniens artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • Internval
  • Vinnare/representant:
  • Electro Velvet
  • Vinnarlåt:
  • ”Still in Love with You”
  • Låtskrivare:
  • David Mindel, Adrian Bax White
  • Eurovision-resultat:
  • 24:a (av 40 länder) med 5 poäng

 


För femte året i rad valde BBC att göra internval av artist och bidrag till Eurovision Song Contest. Skillnaden denna gång var att BBC tog hjälp av en nationell antagning för att hitta lämpliga kandidater.

Det började med att BBC i oktober 2014 meddelade att intresserade låtskrivare kunde börja skicka in bidrag till en specifik antagning som hölls öppen ett par veckor. Efter detta gick en jury igenom allt inskickat material och skickade det bästa/mest intressanta vidare till en annan hög med material från olika skivbolag. Sedan tog en expertjury över och valde ut en vinnare.

Först i början av mars kom beskedet om vilken artist och låt som hade valts ut. Den mest intressanta artisten blev duon Electro Velvet, bestående av artisterna Alex Larke och Bianca Nicholas, och deras låt hette ”Still in Love with You”. Efter att låten släppts fick den viss kritik i brittisk press, bland annat hos tidningen The Guardian, där en krönikör kvalificerade låten till priset för ”Storbritanniens sämsta Eurovision-låt någonsin”.

 

Officiell musikvideo

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen