Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Armenien 2011

Inför ESC Armenien 2014 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Armeniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2013. Armenien hade startnummer 11 av 17 i semifinal 2 och sedan startnummer 12 av 26 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Armeniens tidigare Eurovision-historik samt om deras representant för 2013. Därefter har vi gjort personliga omdömen och satt betyg, vilka har byggt på vad vi tyckt inför tävlingen och dess livesändningar.

 


Fakta


 • Huvudstad:
 • Yerevan

 • Antal framträdanden:
 • 6

 • Debutår:
 • 2006

 • Bästa placering:
 • 4 (2008)

 • Sämsta placering:
 • 12:e plats i semifinalen (2011)

 • Placering 2012:
 • Deltog ej


Vem tävlade för Armenien 2013?

Dorians är en musikgrupp som består av Gor Sujyan (sång), Gagik Khodavirdi (gitarr), Arman Pahlevanyan – (skrivar), Edgar Sahakyan – (bas) och Arman Jalalyan (trummor). Gruppen har spelat tillsammans sedan 2008 och redan 2009 vann de pris för bästa nykomling på ”Tashir Music Awardssom hålls i Moskva varje år. Bandet har släppt ett album som hette Fly. Dorians har spelat på många konserter och tillställningar i Kakukasus område. Nu ska gruppen försöka göra som grannlandet Azerbajdzjan gjorde 2011 nämligen att vinna denna tävling.

 

Musikvideo

Så här såg Armeniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!

Här nedan tycker vi till om årets akt från Armenien och betygsätter det. Vår betygsskala har fem steg från noll (lägst) till fem (högst), och de poäng som har gått att ge är 0, 1 , 2, 3, 4 eller 5 poäng. Var och en som velat har sedan lagt till en personlig topplista som innehåller favoritbidrag som Armenien tävlat med i tidigare års Eurovisioner.Armenien var inte med i förra årets ESC på grund av att tävlingen hölls i Azerbajdzjan. Låten är inget vidare och den lär väl knappast gör något större väsen av sig. Armenien är trots det ett av mina favoritländer i ESC de senaste åren men tyvärr inte i år.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Armenien)

1. Eva RivasApricot Stone (2010)
2. Inga & Anush Jan Jan (2009)
3. SirushoQélé, Qélé (2008)
4. AndréWithout Your Love (2006)
5. HaykoAnytime You Need (2007)Tråkigt, förutsägbart och oinspirerande. När ska den lyfta på riktigt? Vad ska hända på scenen? Kommer han gå igenom rutan? Det är för många frågor som ska besvaras för att man ska tro på det. Känns som något man spelar på en sylta någonstans på vischan.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Armenien)Vi välkomnar tillbaka Armenien efter ett års frånvaro ifrån tävlingen. De återkommer med en av tävlingens sämsta och mest ointressanta låtar. Armenien har bjudit oss på bra låtar sedan debuten 2006. Endast 2011 hamnade man utanför final. Innan dess hamnade alla gånger i topp tio. I år lär det bli ännu ett uttåg i semifinalen. Det som gör att jag inte ger den en nolla är budskapet. Texten är faktiskt bra i denna låt, och är en grej man ofta glömmer bort i dessa sammanhang.

 

Personlig topp 5 (alla tider för Armenien)

1. SirushoQélé, Qélé (2008)
2. HaykoAnytime You Need (2007)
3. Inga & Anush Jan Jan (2009)
4. AndréWithout Your Love (2006)
5. Eva RivasApricot Stone (2010)En låt som jag inte ens klarade av att lyssna färdigt på när den blev vald. Möjligt att liveframträdandet skadade mina åsikter om detta bidrag, men inte ens videon får mig att ändra uppfattning. Så fruktansvärt intetsägande och dåligt. Nämnvärt är att en av bandmedlemmarna som startade Black Sabbath, Tony Iommi har skrivit det här bidraget. Min första nollpoängare – och kanske den enda i år?

 

Personlig topp 5 (alla tider för Armenien)

1. SirushoQélé, Qélé (2008)
2. Eva RivasApricot Stone (2010)
3. Inga & Anush Jan Jan (2009)
4. AndréWithout Your Love (2006)
5. EmmyBoom Boom (2011)

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »