Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Storbritannien 2009

Inför ESC Storbritannien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Storbritanniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Storbritannien var direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 12 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Storbritanniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Josh Dubovie

  • Låt:
  • ”That Sounds Good To Me”

  • Text & musik:
  • Pete Waterman, Mike Stock

  • Språk:
  • Engelska


Josh James Dubovie, född 27 november 1990, är en brittisk sångare. Han uppträdde med StageAbility (en scenförening som fanns efter skoltid) från nio års ålder. När han var 15 hade han rollen som Enjolras i skolproduktionen av Les Miserables. Just för denna roll så träffade han en röstcoach då han inte hade någon erfarenhet av sång tidigare. 2008 vann han Blues Idol och vann även ”Voice of St Lukes” samt ”Billericay’s Got Talent”. Innan han deltog i Storbritanniens uttagning, Your Country Needs You, sökte han till en roll i tv-serien Skins och fick provspela för rollen Freddie McClair., men som istället gick till Luke Pasqualino. Josh sökte även för den sjätte säsongen av The X Factor, men blev nobbad. Han ansökte även till den fjärde säsongen av Britain’s Got Talent, men fick ett avslag via post dagen efter att han vunnit ”Your Country Needs You”.

 

Musikvideo

Så här såg Storbritanniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Förra året storsatsade Storbritannien på tävlingen igen och började se seriöst på ESC efter att ha skickat tramsbidrag varje år sedan 2003. Förra året skrev Andrew Lloyd Webber bidraget och i år satsar man på Mike Stock och Pete Waterman från Stock Aitken Waterman (som skrivit låtar åt bl.a. Kylie Minouge och Bananarama). Visst man hade lite höga förväntningar på låten och vilka artister som kunde tänka sig att representera Storbritannien. Visst, de valde rätt artist i slutändan, men låten är inte något vidare. Britterna har skickat mycket bättre bidrag genom åren och detta kommer troligtvis inte att komma högt i finalen, men jämfört med tidigare år så kommer de nog bättre. Nånstans mitt i tror jag. En trea…Skönt att man i Storbritannien verkar ta den här tävlingen på allvar igen. Man har ju genom åren gett oss en rad klassiker. Till viss del sneglar man nog tillbaka lite för ”that sounds good to me” låter inte direkt 2010. Visst är den bra ändå, men här behövs nog lite mer för att folk ska lyfta på luren och slänga iväg en röst. Kanske har Josh ett ess i rockärmen? Jag hoppas det, engelsmännen ger oss alltid bra poäng och jag vill inte vara sämre!Ett av mina favoritländer genom tiderna i ESC är självaste Storbritannien som i år för en gång skull skickar något som jag gillar. Låten känns 80-tal. En blandning mellan Disko/Pop och up- tempo ballad. En ganska klassisk ESC-låt egentligen, som hade placerat sig bra för 10-15 år sedan, men det här är inget som Europa kommer att ta till sig, tyvärr. Sångaren Josh är däremot riktigt söt. Precis som låttiteln säger jag: That Sounds good to me!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »