Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Albanien 2009

Inför ESC Albanien 2011 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Albaniens artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2010. Albanien hade startnummer 12 av 17 i semifinal 1 och sedan startnummer 15 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Albaniens representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Oslo i maj 2010.

 


Fakta


  • Artist:
  • Juliana Pasha

  • Låt:
  • ”It’s All About You”

  • Text & musik:
  • Ardit Gjebrea, Pirro Çako

  • Språk:
  • Engelska


Juliana Pasha är född 20 maj 1980 i Tirana. Hon är en albansk sångerska som tidigare deltagit i Albaniens uttagning ”Festival E Kenges” 2007 och 2008 där hon blev trea (Qielli i ri) respektive tvåa (Një jetë). 2008 sjöng hon tillsammans med tidigare ESC-representanten Luiz Ejli.

Den första versionen av låten till tävlingen anklagades för att att vara ett plagiat av Christina Aguileras låt ”Keeps gettin’ better”, men har nu arrangerats om.

 

 

Musikvideo

Så här såg Albaniens musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Äntligen! Äntligen skickar Albanien något som verkligen har chans att komma högt! Detta har varit min favorit sedan jag hörde den första gången i december. Jag satt och kollade på Albaniens final, som tog typ 4 timmar och detta var det bästa de hade! Fast versionen på albanska är 10 gånger bättre än den här på engelska, men man kan ju inte få allt! De första tonerna på refrängerna är snodda från E.M.Ds låt från förra året ”Baby Goodbye”… men det är ju inget konstigt alls i schlagervärlden! Visst älskar jag låten, men vill inte att ESC ska hamna i Tirana. Stark fyra från mig.Tycker att Albanien brukar göra bra ifrån sig och kämpar alltid tappert! I år skickar man en av de bättre låtarna som finns i startfältet överhuvudtaget. Är mycket imponerad över hur fort denna låt fastnar på hjärnan! Blir nästan irriterande 😉 Men bara nästan! Vore kul om vi fick besöka Tirana nästa år! Inte mig emot…Albanien var först ut av alla länder att välja bidrag till ESC. Man har verkligen levererat bra bidrag till Eurovisionen den korta tid man deltagit. I år skickar man en catchy och medryckande uptempo-discolåt, en av mina främsta favoriter i årets tävling. Albanien har nog en bra chans att gå vidare till final, men den har nog ingen chans att vinna i Oslo.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen