Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Italien NF 2014

Italien NF 2016 »


ITALIENS UTTAGNING. Inför Eurovision 2015 valde det nationella TV-bolaget Namn ut Italiens artist och tävlingsbidrag via sin San Remo-festival. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Fakta om uttagningen


  • Uttagning genom:
  • San Remo-festivalen
  • Vinnare/representant:
  • Il Volo
  • Vinnarlåt:
  • “Grande Amore”
  • Låtskrivare:
  • Ciro Esposito, Francesco Boccia
  • Eurovision-resultat:
  • 3:a (av 40 länder) med 292 poäng

 


I slutet av september 2014 meddelade RAI att Italiens representant till Eurovision 2015 skulle åter skulle väljas från Sanremo-festivalen och att en av artisterna från kategorin Campioni, dvs. etablerade artister, skulle ges chansen. Däremot skulle det bara vara ett erbjudande som det gick att tacka nej till.

 

Förändring i upplägg

Till skillnad från de senaste fyra årens San Remo-festivaler gjordes inte artist- och bidragsvalet internt. Istället fick vinnaren av tävlingen i kategorin Campioni frågan. I det här fallet blev det gruppen Il Volo som valde att tacka ja. De tog även med sig sitt tävlingsbidrag från uttagningen. Bidragsbeskedet kom dock först några dagar efter att finalen hade avgjorts.

 

Officiell musikvideo

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen