Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Bosnien-H. 2010

Inför ESC Bosnien-H. 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Bosnien-Hercegovinas artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Bosnien-Hercegovina hade startnummer 1 av 19 i semifinal 2 och sedan startnummer 2 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Bosnien-Hercegovinas representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Bosnien-Hercegovina 2011?

Edin Dervišhalidović är Dino Merlins riktiga namn. Han föddes 12 september 1962 i Sarajevo. Dino skriver, komponerar och framför musik. Han är kanske tidernas största musiker från forna Jugoslavien. Dino Merlin inledde sin sångkarriär redan 1983 och har sedan dess släppt 10 album, plus en massa Best Of och live skivor. Den första delen av hans karriär var han ledsångare i bandet Merlin. 2008 kom hans senaste album, ”Ispočetka” (sv. ”Från Början”), och blev en jätte succé över hela Balkan.

Så här såg Bosnien-Hercegovinas musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Hmm… Antingen älskar man det eller så hatar man det? Jag vet varken ut eller in det gör mej förbryllad! Tror jag inte tycker om det pga hög tramsfaktor live. Synd…Jag måste så klart vara opartisk när jag skriver mina kommentarer då jag själv kommer ifrån Bosnien. Bosnien inledde denna tävlingen med massa bottennapp och det tog många år innan man tog en bra placering. Dino Merlin gjorde det 1999, då han slutade sjua. Sedan Hari Mata Haris succé med låten ”Lejla” år 2006 har det gått bra för Bosnien. Nästan varje år efter det har man slutat bland på en bra placering. Jag kan inte låta bli att älska ”Love In Rewind” med den helt underbara Dino Merlin. Den sätter sig rakt i hjärtat och jag hoppas verkligen att vi åker till Sarajevo 2012.Jag har aldrig tyckt om Bosniens bidrag speciellt mycket. Det är inget fel på låtarna, men de är inte tillräckligt starka enligt mig. Dino Merlins låt ”Love In Rewind” är en mysig låt som dessvärre kommer försvinna in i mängden. Jag tvivlar på att det blir någon vinst för Bosnien.Pampig balkanlåt som både känns medryckande och självsäkert, dock med förfärlig engelska av Dino. Det blir lätt en topplacering i år, men om det räcker till seger är jag inte så säker på. Älskar handklappningen på slutet, mäktigt!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen