Måns Zelmerlöw och Edward af Sillén är SVT:s kommentatorer i ESC 2017

Av ESC-Panelen | Publicerad

Foto: Stina Stjernkvist/SVT.

SVT har nu presenterat den duo som ska kommentera ESC 2017 för SVT:s räkning i maj. Det blir veteranen Edward af Sillén som kommer att göra detta tillsammans med ESC 2015-vinnaren och fjolårets ESC-programledare Måns Zelmerlöw. Det är första gången på nio år som en manlig duo kommenterar ESC för SVT.

Edward af Sillén har kommenterat Eurovision Song Contest för SVT:s räkning vid hela 6 tillfällen tidigare, och nu blir det således han sjunde gång. Alla tidigare gånger har Edward haft med sig kvinnliga kommentatorskollegor men denna gång blir det alltså tillsammans med en mycket välkänd man – Måns Zelmerlöw, som ju vann hela tävlingen 2015 och som dessutom var programledare ifjol. Då med manus av bl.a. Edward af Sillén. Men nu gör Måns debut som kommentator.

Denna duo kommer att kommentera bägge semifinalerna och finalen som går av stapeln i Kiev den 9:e, 11:e och 13:e maj 2017.

 

Edwards kommenteringsår

Dessa år har Edward af Sillén kommenterat ESC för SVT:s räkning:

  • 2009 med Shirley Clamp
  • 2010 med Christine Melzer
  • 2011 med Hélène Benno
  • 2012 med Gina Dirawi
  • 2014 med Malin Olsson
  • 2015 med Sanna Nielsen

År 2013 och 2016 arbetade Edward af Sillén med manuset till hela tävlingen varför istället Josefine Sundström (2013) respektive Lotta Bromé (2016) hade ansvaret för kommenteringen då.

 

Wiktoria avlämnar Sveriges finalpoäng

Foto: ESC-Panelen.

SVT har också gjort klart att det blir sångerskan Wiktoria (bilden ovan) som kommer att presentera Sveriges poäng i finalen av ESC 2017 den 13:e maj. Wiktoria har vi som bekant sett tävla i Melodifestivalen både 2016 och 2017, och ifjol var hon också en del av SVT:s tyckarpanel i “Inför ESC”.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

  Tillbaka till toppen

ESC-Panelen