Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Inför ESC Grekland 2010 »

Inför ESC Grekland 2012 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Greklands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2011. Grekland hade startnummer 19 av 19 (sist ut) i semifinal 1 och sedan startnummer 9 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Greklands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Dïsseldorf i maj 2011.

 

Vem tävlade för Grekland 2011?

Loucas föddes 1986 på Cypern, men flyttade senare till Grekland för att uppfylla sina musikaliska drömmar. Han lyckades vinna talangtävlingen X-Factor i Grekland och släppte 2009 sin första platta. I tävlingen sjunger han tillsammans med rapparen Stereo Mike.

Så här såg Greklands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Jag som alltid brukar gilla Grekland känner mig besviken i år. Kanske kan man för första gången på länge hamna på en bottenplacering istället för att slåss i toppen? Här finns få saker jag gillar. Och killen är ju inte ens grek?! Fast man hade väl fått 12 poäng av Cypern oavsett 😉Grekland har de senaste åren verkligen skämt bort oss med fantastisk musik. De har gett oss låtar som verkligen fastnar och lever än idag. Denna gången skickar man dock en låt som hade varit så bra ifall inte rapparen fanns med. De grekiska influenserna tappar på hans patetiska försök att vara cool.Jag anser att Grekland är ett av de länder som har levererat några av de bästa låtarna genom tiderna när det gäller ESC. Helena Paparizous låt ”My Number One” är grymt mäktig och jag tycker den är en av de bästa låtarna i Eurovison Song Contest. Detta året skickar Grekland ”Loucas Yiorkas” med låten ”Watch My Dance” och jag är väl allt förutom förtjust. Varför skickar dem en sån här tråkig låt? Vi vet ju att Grekland kan göra mycket bättre och givande musik än det här. Jag älskar grekisk musik och hoppas att de skärper till sig till nästa år och skicka en kanon bra låt som klår ut alla andra bidrag.Grekland är en besvikelse i år. Det fanns så mycket annat bra i deras nationella final än det man valde fram som vinnare och sin ESC-representant. Men det är ändå något som gör att den här låten känns intressant, och det är refrängen när Loukas tar ton på grekiska. Gillar framförallt rytmerna i den här låten. dramatiskt. Tyvärr förstör Stereo Mike låten helt och tyvärr så har han en väldigt stor del i låten. Jag tror ändå att man når en hög placering i ESC-finalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen