Fidde & Staffans Osloäventyr

Blogg från Eurovision 2010

PANELEN TIPSAR. Under ESC befann sig ingen av oss i ESC-panelen på plats i Oslo. Därför bad vi om förstärkning från några medlemmar från Melodifestivalklubben, som åkte till Oslo för att rapportera på plats för klubbens räkning. Vi fick napp från Fidde Gunnarsson, 28 år från Norrköping och Staffan Jarnemyr, 29 år från Stockholm som tog på sig rollen som gästbloggare under ESC-veckan.

 

Fakta om våra gästbloggare

Fidde Gunnarsson

 • Favoritår ESC: 2000 (bra genomförd tävling och bra klockrena programledare)
 • Favoritår MF: 2002 (då började deltävlingarna)
 • Favoritlåt ESC: Beth – Dime (Spanien 2003), Sandra Kim – J’aime la vie (Belgien 1986), Sopho – Visionairy Dream (Georgien 2007) och Anjeeza Shahiini – Image Of You (Albanien 2004).
 • Favoritlåt MF: Charlotte Perrelli – Hero (2008), Haakon Pedersen & Elisabeth Berg – Nattens drottnig (1989) och Nanne Grönwall – Håll om mig (2005).
 • Hejar på i Oslo: Norge, Frankrike och Moldavien.

 

Staffan Jarnemyr

 • Favoritår ESC: 2005 i Kiev, då Elena Paparizou vann.
 • Favoritår MF: 2009, jag anser att det är den bästa Melodifestivalen genom tiderna.
 • Favoritlåt ESC: L’oiseau et l’enfant, Marie Myriam (Frankrike 1977).
 • Favoritlåt MF: Den vilda, One More Time (1996) och Moving On, Sarah Dawn Fíner (2009).
 • Hejar på i Oslo: Azerbajdzjan (för jag älskar texten!!)

 

Här nedan följer de inlägg som Fidde & Staffan gjorde under veckan i Oslo. De är publicerade enligt ordningen senast överst.

 

Vem som helst kan vinna ikväll!!!

Publicerad 29 maj 2010

Nu har jag suttit i flera timmar och grubblat på vem som jag tror kommer vinna Eurovision Song Contest i Oslo 2010.

Det är helt omöjligt att gissa för det är så jämt startfält och det är för många segertippade låtar.
För att avsluta mitt bloggande för årets Eurovision Song Contest 2010, så ska ni få veta vad jag tycker om de fem direktkvalificerade låtarna.

Spanien: Min favorit i spanska uttagningen var Coral och hon kom på en förarlig andra plats. Daniel Diges som vann har en helt skaplig låt. Den är småmysig och är trallvänlig men jag vet ju inte när jag vill lyssna på den.  Låten är för  udda för hamna i toppen

Norge: Ska Fredrik Kempe lyckas den här gången? tredje gång gillt för honom som textförfattare och låten är väldigt trevlig att lyssna på men vi vet ju hur det har gått med sån här låtar.

Storbritannien: Låten är dålig och sångaren kan inte dansa. Så kan man beskriva Englands bidrag i år.Det verkar som britterna har förlorat både musiksmak och att kunna välja ut artister.

Frankrike: Jag tycker det är roligt att Frankrike försöker sig på nåt nytt. Jag tvivlar om det kommer hålla live, men det kan ändå bli en sommarplåga.

Tyskland: Hon har en ovanlig och bra röst, men jag hade velat sett mer live av henne. Det snackas att det kan gå riktigt bra för Tyskland i år och när hände det sist?

Jag får tacka för mig och det har varit underbart att vara i Oslo och se Eurovision Song Contest live. Jag har fått blodad tand nu för åka nästa år och vilket land som det blir får man veta ikväll strax efter midnatt.
Jag kommer lägga upp bilder sen när jag har kommit hem, bl a mig och Anna Bergendahl.

/Staffan Jarnemyr

 

Ska Sverige gå vidare ikväll?

Publicerad 27 maj 2010

Nu är vi framme vid den andra semifinalen, den som anses vara den bättre delfinalen. Det är en väldigt öppen musikmatch och det är hur svårt som helst att gissa vilka som kommer gå vidare. Jag har hört att Anna ligger mycket bra till efter hennes genrep.

För att kunna värma upp inför kvällen så har också vi skrivit kommentarer om kvällens låtar.

Litauen: Jag är så trött på sån här musik, varje år är det alltid nåt land som skickar 6 gubbar eller män
som ska framföra en ickemusikalisk pajaslåt. Det är inte något nytt i eurovision song contest sammanhang att härma instrument, vi har sett det förut och vill inte se det igen.

Fiddes kommentar: Jag håller med, men det som är det farliga med denna låten är refrängen och det känns lite som kunde Ryssland, kan denna?? Men det hoppas jag verkligen inte.

Armenien: Den kan bli farlig, hon sjunger bra och det är mycket orientaliskt. Jag har dock lite svårt att komma igång på låten men ser fram emot att se den live.

Fiddes kommentar: Det som gör denna så tjatig är att Armenien alltid ha sina byten mitt i låten, de ändrar helt plötsligt tempo och det känns som vi sett och hört detta så himla många gånger förut. Hon sjunger bra. Kan diffa på 10-12 placering kanske?

Israel: Man ska inte säga att Annas låt är tråkig om man vill ge full pott till Israel i år. Jag tycker det inte händer nåt i låten förutom på slutet när det blir väldigt pampigt.

Fidde kommentar: Helt fantastisk inlevelse, men jag håller med Staffan att de tinte händer något i låten men att den växer på slutet. Men en helt klart finalkandidat.

Danmark: Så har vi kommit fram till vårt grannland som många snackar om. Den ligger på topp tre i många mätningar och den kommer säkert blanda sig i segerstriden bara de tar med sig det vita skynket och det blir mer connection mellan henne och honom på scen.

Fiddes kommentar: Detta är en äkta svensk Schlager som vi har skickat innan, skillnaden är att kein mellan de är som ett frysfack (nada). Jag tror att denna kommer gå till final, men sen hamnar på 18-25 placeringen typ.

Schweiz: En typisk fransk schlagerdänga. Ingen vinnarlåt direkt, jag tror den kommer hamna precis utanför att
gå vidare till final.

Fiddes kommentar: Det gör ont på franska? Håller med Staffan, typ 12 plats eller något, tyvärr Schweiz regnar det inte guld på er i år.

Sverige: This is my life, my friend. Bästa med låten är refrängen som verkligen sätter sig i huvudet. Vissa gillar hennes röst och andra inte. Jag gillar den bara inte Anna ”skårrar” förmycket. Självsäkert och stabilt intryck från Annas sida kommer göra att hon går långt i tävlingen. Hoppas jag har rätt om jag säger att Sverige går vidare.

Fiddes kommentar: Detta är en ligt mig ett mästerverk, jag blir så berörd av hennes röst, av låten, av texten. Den sprider ut sig glädje. Anna nu visar du var skåpet skall stå. Kommer denna till final så sjävklart kommer den vara i topp striden tror jag, vad tror ni?

Azerbajdzjan: En personlig favorit! Det som gör att jag verkligen gillar den här låten är texten, den berör mig verkligen. Jag vet samtidigt bristerna med låten och det beror på sångerskan. Hon har väldigt dålig engelska och inlevelsen är under all kritik. Men vi får säkert se en ändring på det.

Fidde kommentar. Ja Staffan det har hon, problemet är inte engelskan för det är lite charmigt, problemet är att Safura inte verka varit med om det hon sjunger om därför blir inlevelsen dålig. Är tveksam till att den ändras, men självklart går den till final. Men en vinnare? NEJ

Ukraina: Varför diskade man inte Ukraina i år? första låten som de skulle skicka var riktigt dålig och det blev inte bättre när de fick byta ut den. Sweet people är en förfärlig låt som man får ont i öronen av.

Fiddes kommentar: Detta måste vara bland de värsta jag hört i år. Här är det inte charmigt att ha dålig engelska. Hon skriker så öronpropparna i öronen krossas, hjälp. Men kan antingen flippa eller floppa ikväll.

Nederländerna: Hur tänkte holländarna nu? en 80-tals dansbandslåt med en smurfrefräng. Kära nån!

Fiddes kommentar: Alla fansen gillar den kan jag säga. Men jag, ja jag blir glad av den, men herregud kan hon får vara 17 år och inte 45 år. Men kan skrälla

Rumänien: Refängen är helt ok men sen är det ingenting mer. Låten känns rörig. De har tur om de går vidare.

Fiddes kommentar: Jag tror denna går vidare, de har bra röst och bra kemi. Har sett de live på Eurovision village. Det kändes då som en given finalist. Men ikväll efter i Tisdags kan allt hända.

Slovenien: Årets kalkon, det går inte att joddla till rockmusik.

Fiddes kommentar: Detta är det absolut värsta jag hört, det låter som de tagit alla låtar i deras nationella final och satt ihop till en låt, så kommer lite snuttar från den lite då och då. Herregud. BIG NO.

Irland: Låten växer för varje gång man lyssnar på den. Vi vet att hon kommer göra bra ifrån sig och hon kommer lätt gå vidare.

Fiddes kommentar: Detta är så tråkigt och slätstruket. Men  otroligt vackert. Hennes chanser att gå vidare är inte låten det är att hon vann Eurovision 1993 i så fall. Men nej jag tror inte denna tar sig vidare. Tror det blir en Malta tyvärr. Hon står ju bara där.

Bulgarien: Vad är det för fel på den här låten? den ligger inte bra till bland undersökningarna men jag gillar den.
Jag tycker den ska gå vidare. Vi kommer få se nåt nytt av Miro i Oslo tror jag.

Det coolaste med denna är att han påvisar hur många olika sätt man faktiskt kan sjunga OH i en refräng för det är de enda ordet han använder. Jag vet inte men tror på något sätt denna lyckas charma till sig en finalplats.

Cypern: I år har cypern en hyfsat bra låt, sångaren har bra sångröst men det är svårt att komma ihåg den.

Fiddes kommentar: Jag tror denna precis som Staffan säger bli svår att ta till sig. men man vet aldrig. Vad som helst kan hända.

Kroatien: Feminnem är tre sexbomber som har gått hem hos den schlagerfjolliga publiken. En pampig ballad som kommer gå långt. Segertippad!

Fiddes kommentar: Denna kommer gå långt, bättre placering än när de deltog för Bosnien 2005 tror jag. Den är pampig och bra. Segertippad sägs det, men man vet aldrig.

Georgien: En vacker låt som jag har börjat nynna på. Om juryn hade varit med i år så skulle de ha valt den tror jag.

Fiddes kommentar: Denna låten är vacker., hennes röst vacker. Hoppas Shine lyser in i allas hjärtan. Hon berör. Är inte Juryn med? Jag har för mig om jag inte minns fel att tittarna bara har halva makten. Men jag kan ha fel. men de hade jag inte.

Turkiet: Musikaliskt sätt årets bästa låt. Jag gillar sån här rocklåt, men jag saknar en bra refräng i låten. Den går säkert vidare för det är den sista låten i andra semifinalen.

Fiddes kommentar: Både min tjejkompis Linda och min pojkvän Carlos tycker denna är superbra. Jag tycker den är bra den börjar växa mera nu, men när jag kollat på genrepen på youtube känns det tråkigt. Men vidare går den absolut.

 

Staffan tippar:

 1. Litauen
 2. Armenien
 3. Israel
 4. Danmark
 5. Sverige
 6. Azerbaijan
 7. Irland
 8. Rumänien
 9. Kroatien
 10. Turkiet

 

Fidde tippar:

 1. Armenien
 2. Israel
 3. Danmark
 4. Sverige (SÅKLART)
 5. Azerbajdzjan
 6. Rumänien
 7. Cypern
 8. Kroatien
 9. Georgien
 10. Turkiet

Yes nu kör vi håll utkik efter svarta tröjor med Anna på som ser ut så här..

Mycket nöje ikväll

hälsningar
Fidde & Staffan

 

Tankar dagen efter…

Publicerad 26 maj 2010

God morning!

Ja sannerligen vilken tävling, det är så otroligt fantastiskt att vara på plats i Oslo. Jag njuter varje sekund och att nu äntligen igår få gå på det man velat sen förra året, så är jag bara lycklig. Det är som himelriket, massa fans, artister och allt i samma stad.

Ja jag hade ju inte många rätt vilka som gick vidare hehe.. Men det är ju det som gör denna tävlingen så bra och spännande. Hörde något om att ni i Sverige inte hade haft synkning på ljud o bild, det var synd =( En kopis till mig kollade på NRK istället och där hade de varit synkat. Jag funderar fortfarande kring mellanakten, den kändes jag vet inte, too much eller to little. Ja det var inte det bästa men vilken känsla att kolla på. Några fans från Grekland gav oss en grekisk flagga – OPA… Så det var den jag viftade med igår. Vilken tur att Island gick vidare, men vad hände med underbara Slovakien och stackars Finland. Vad ville Ryssland och jag började känna på mig kl 18 igår att det skulle kunna gå bra för Bosnien, måste lita mer på mina instinkter när jag röstar hehe…

På Euroclub var det mycket folk, det var härligt. In där dök Estlands sångare Malcolm, Några från Makedonien samt Vitryssland (dock inte Robert Wells). Jag fick ett ca 30 sekunders snack med killarna. De var så otroligt glada att Vitryssland lyckades kvala sig vidare eftersom de inte klarat kvalet de 2 senaste åren. De sprang runt på Euroclub med den vitrysska flaggan som trycket 3+2 står skrivet.

 

Ryssland och Bosnien skrällde!!

Publicerad 26 maj 2010

Dagen efter första semifinalen så kan man konstatera att det gick inte helt som man hade tänkt sig.

Jag har medlidande för inte Finland och Slovakien gick vidare. Det var väldigt svängigt i både publiken och på scenen när dessa länder uppträdde. Finland och Slovakien borde ha gått vidare istället för Ryssland och Bosnien.
Varför Ryssland gick vidare tror jag det beror på att den stack fram bland de dåliga låtarna.
Nån som jag blev mycket imponerad på var Hera från Island och det kändes som hon fick mest jubel. Moldavien var inte heller så illa.

Om man ser på morgondan så tror jag det blir skrällar i andra delfinalen också och Anna kommer gör mycket bra ifrån sig.

Vi hörs morgon!

Staffan

 

Fiddes & Staffans kommentarer om bidragen i Semifinal 1

Publicerad 25 maj 2010

Som jag Fidde lovade kommer nu kommentarer. Mina kommer nu och sen komer Staffan att fylla på med sina. Får vi se om någon tycker likadant som oss. Kul =) Må bästa länder gå vidare nu ikväll. Nu börjar de äntligen =)

 

Moldavien: Min första tanke tar ig tillbaka till 90 talet och Haddaway – What is love. Jag gillar denna, sen fick vi äran och se de live igår på euro club. De har energi. Denna låten är bra och kommer att figuera på de flersta dansgolv i sommar. Betyg: 4

 

Ryssland: Denna låten är svårplacerad, men jag gillar inte den alls. Jag tycker den är tråkig och att han låter lite som att lida när han sjunger. Jag vet liksom inte var jag ska placera denna, men många kommer säkert rösta på denna. Men den tilltalar inte mig alls. Betyg: 1

 

Estland: Han var på eurovillage. Ascool kille verkligen, det ska inget stickas under stolen med. en jag tror inte att denna kommr att komma särskilt långt. Men svårt ändå för många kan ju gilla den för att den är så annorlunda. Påminner lite om youtubes last little dinosaur =).

 

Slovakien: Detta är en av mina favoriter i den första semifinalen. Den är så här lite mysig och lite lago poppig. Tydligen så sjunger Kristina om en väldigt vacker skog i Slovakien som just heter Horehrone. Då förstår jag mer valet av kläder. jag tycker detta är superbra. Bra att de behåller hemspråket. Betyg: 4
Finland: Folkmusik och på Finska. Ja där har ni hela finska bidraget. Jag har svårt för detta, men sådana här låtar går alltid vidare, men den blir inte högt rankad av mig. Men för att de är så glada och låter det så får den en 2:a i betyg. Men den växer sig nog bättre för mig live :P. Betyg. 2

 

Lettland: Ja what for? det är frågan Aisha. Den är väldigt lugn och enformig. Jag vet inte var jag ska placera den. Men texten är väldigt fin. Därför växer den. Aisha har väldigt vacker röst med. Detta är en sån låt som antingen går till final eller inte, det är liksom en sådan man inte känner sig säker över. Betyg: 3

 

Serbien: Detta är en kvalkadhyllning till Balkanmusiken tror jag. Jag har svårt för hans lugg bland annat. Men det värsta är som min pojkvän säger att den sätter sig som ett smäck och an kommer ihåg den. Denna kan vara en given finalist, men sedan tror jag även att det beror på vilket humör Europa är ikväll också. Men refrängen är rolig och allt, men låtmässigt nej det fungerar inte för mig. Men den är given i final eftersom folk kommer att gilla och sjunga med i denna. Den kommer säkert växa för mig med ska ni se =). Betyg: 2
Bosnien-Hercegovina: I like this. Det är liksom en rockhyllning från Bosnien och på Engelska. Men jag kan också säga att jag är en av få so gillar denna så det blir nog ingen finalplats tyvärr. Men jag gillar den. HAns röst är bra. Han har energi och låten växer. Betyg: 4

 

Polen: Jag har svårt för denna, men han sjunger med sådan inlevelser och jag känner även ju mera jag lyssnar på den så blir den skrämmande bättre i mina öron. Men jag går på hur jag tänkte första gången eftersom Europa i tv soffan får höra den en gång om de inte har tittat eller lyssnat youtube. Jag tror inte denna gå till final, men den kan skrälla kanske =). Betyg: 2

 

Belgien: Ja denna låten gillade jag, till just det faktumet att han faktiskt sjäng me and my guitar. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Han har bra röst, mysig låt. Men just att Tom står med gitarren i handen och sjunger om e and my guitar köper jag inte. Men låten är bra och är en given finalist.
Betyg: 3
Malta: Detta är en fantastiskt smäktande ballad a’la Malta som hämtat ur en disneyfilm. Denna gången får jag mera denna känsla eftersom Thea har med sig en fågel på scen hehe. Men jag tycker den är vacker ändå. Hennes röst för sina 17 år är helt underbar. Går nog till final skulle jag tippa. Betyg: 3

 

Albanien: Detta är en bra välgjord poplåt. Det är lite riv och järn i denna. Juliana har en bra röst och genomför denna klockrent. Men efter att sett henne på Eurovillage blir jag lite orolig att den kan falla ner. Detta för att hon bara står still och gunga liksom. Jag hoppas hon rör sig mera ikväll men efter genrepen så tror jag inte de. Men låten är klockren. Betyg: 4
Grekland: Ja denna är bra den sätter sig, man kommer ihåg den och tyvärr kommer man ihåg dansstegen på George också eftersom de inte är så många. Men låten är bra och har verkligen växt hos mig speciellt när de tagit bort nokia 3310 ringsignalen i början, men den är kvar i slutet. Observera det. Men George & friends är en given finalist. Låten är svängig, det är fart och fläkt. Betyg: 4

 

Portugal: Jag tycker att Filippa har en vacker röst för sina 17 år. Låten är mysig och portugal sjunger även i år på hemspråk. Denna känns som hämtat från en disney film också. Väldigt smäktande ballad. Denna kan gå till final, men ändå kan den åka ut. Betyg: 3

 

Makedonien: Låten i sig är bra, mysig och refrängen passar så himla bra in även o jag inte förstår ett ord. Men jag ställer mig fortfarande frågan till vad rapparen ska vara bra för. Man blir bara eh, när han börjar sjunga. Denna går inte till final i alla fall. Betyg: 1

 

Vitryssland: Denna gillar jag. Fantastisk ballad med 5 stycken 2 killar och 3 tjejer. De sjunger fantastiskt speciellt den mörka killen. Men ändock är det en disneyballad, men detta känns som en sådan låt som har allt för att vinna hela tävlingen. Men jag tycker inte den är så bra. Men bra är den och given till final är klart att den är. Vi får ju tänka på att Robert Wells sitter på flygeln =). Betyg: 4

 

Island: Detta är en av första semifinalens bästa låt, samt bästa röst. Hera sjunger med sådan känsla. Detta är pop på nivå. Den är fin och man blir sugen på att dansa. Det som den kan brista på är att Hera inte gör så mycket på scen att folk hinner bli uttråkade. Men jag tror inte det. denna innehåller tonartshöjning och allt som vi gillar i Sverige. Denna kan även bli ruskigt farlig i final får jag en känsla av. Betyg: 5

 

Fiddes 10 till final blir: Island, Vitryssland, Moldavien, Albanien, Serbien, Belgien, Finland, Slovakien, Grekland och slutligen Malta

 

/Fidde

 

Dags för första semifinalen ikväll

Publicerad 25 maj 2010

Äntligen är det dags, ikväll får vi veta om Finland eller Grekland kommer gå vidare till final. Den första delfinalen anses vara den sämre delfinalen, men jag tror ändå att vi kommer få se många intressanta framträdande för det är många av bidragen som har finslipats. Medan vi väntar på semifinalen så kan ni läsa korta kommentarer om vad jag (Staffan) tycker om låtarna.

 

Moldavien: Årets discolåt a la Eurovision. Saxofonpop är det årets hit?… den går hem hos mig ialla fall.

Ryssland: Dåligt! Jag klarar inte av sångaren eller låten. Det enda som är vackert är snöflingorna som kommer neddinglande på scenen.

Estland: Årets konstigaste låt, ingen förstår den.

Slovakien: Spännande skogsdans med flöjt, jag gillar det. Välkommen till finalen för första gången, Slovakien!

Finland: När jag fick veta vilka som hade vunnit Finlands uttagning i år fick jag skratthicka. Det är lite svårt att förstå den om man inte är en finne, men om man ändå försöker och klappar med till låten så blir man faktiskt glad. Det vore roligt om finland gick vidare till final i år igen.

Lettland: Hoppas hennes röst håller, för det är en känsloladdad körlåt som jag tror kommer gå hem. Snälla! Skippa städerskorna.

Serbien: Balkan, balkan, balkan. Rolig låt och jag lovar att jag kommer dansa till den, så den går vidare.

Bosnien-Hercegovina: Nästa tack! blä för låten.

Polen: Valde Polen verkligen rätt låt i år? Svårt att säga.

Belgien: Varför skriver man en låt om sin gitarr? Jag gillar sångarens röst, låten passar bra till hans röst, det är som handen i handsken. Dock är det ingen låt som man spelar om och om igen och jag hade velat se mer action på scen för kunna tro på en mer framskjuten placering för Belgien.

Malta: Otroligt vacker låt, så inga ord om pelikanen i bakgrunden. Oddsen säger emot Malta i år men det vill jag inte tro på.

Albanien: Albanien i lyxförpackning! Proffsigt och bra sångröst. En albanska som kan bra engelska, det var nåt nytt. 12 poäng ifrån Grekland.

Grekland: Ursäkta mig, stäng av telefonen! Skränig låt, men jag vet att många gillar den. Se bara till att gubben hänger med bättre, så går den vidare.

Portugal: Gäsp! Det hjälper inte att sångerskan har tävlingens bästa sångröst och att hon blåser ut ett ljus på flygeln, låten är tråkig och kommer inte gå vidare.

Makedonien: Nu har ni tre minuter på er att rasta hunden. Rapparen förstör hela låten.

Vitryssland: Snälla varför byter Vitryssland ut sin låt varje år? I år förstår jag inte det.
Om de hade skickat vinnarlåten istället för ”Butterflies” så hade Vitryssland blivit en av mina favoriter. Skam!

Island: Jag har gillat Island de två senaste åren och i år gör dem mig inte besviken heller. Den får ingen femma av mig men jag tror att den kommer gå vidare. Det enda som jag stör mig på är Heras grimaser som är väldigt lik Hyacinths i tv-serien ”Skenet bedrar”.

Så vilka kommer gå vidare? Moldavien, Slovakien, Finland, Lettland, Serbien, Belgien (eller Malta), Albanien, Grekland, Vitryssland, Island.

 

Nu längtar jag till kvällen!!!

Ha det så bra till dess

 

/Staffan

 

Dag 2 avklarad i Oslo!

Publicerad 24 maj 2010

Jajamensan, det är inte klokt vad tiden går, man känner sig nästan som hemma i Oslo, folk är så trevliga och artiga. Igår gjorde jag precis som Staffan, besökte Eurovillage. Där var det en hel del uppträdanden och vi fick höra Danmark (In a moment like this), Vitryssland (Butterflies), Rumänien (Playing with fire), Makedonien (Jas Ja imam silata), Schweitz (Il pleut de l’or), Estland (Siren) samt Albanien (It’s all about you). Det roliga var att de även körde en låt till. Så man fick höra lite mera. Trycket är ganska stor på Esc i år. Jag personligen får svårare och svårare att välja favorit. Alla låtar växer, speciellt när jag får höra de live. Passade även på att köpa Eurovision och Share the moments pins. Tog även och besökte Clarion hotell där Eurocafé ligger, de hade share the moments ballonger som pynt så fint. Bifogar en bild på detta. Hela staden är influerad av Eurovision song contest. Hela stora Karl Johans gate är pyntad med Share the moments, samt hej på alla språk. Affärer har tryckt på fönstrerna, det är fint.
Vi gick även förbi the house of Oslo där de välkomnade artisterna till Norge. Det var massor med folk, rosa mattan var utrullad, vi mötte Makedonien. Men sen blev de för kaotiskt för att stanna kvar där.
Sent på kvällen kom vi till Euroclub, det var bra tryck där och ett väldigt trevligt ställe. Folk dansade som tåg till Verka, försökte sjunga svenska med Linda Begtzings Jag ljuger så bra. Det finaste var när hela Euroclub stod och sjöng This is my life. Då blev jag lite rörd.

Ikväll blir det fler uppträdanden på Eurovillage och sen har Israel fest på Euroclub.

På återseende nu blir det turist Fidde igen som ska åka Hop on Hop Off =)

/Fidde

 

Efter en dag i Oslo

Publicerad 24 maj 2010

Hej Allihopa!

Nu har jag fått känna på norsk atmosfär. Efter första dan har vi besökt Telenor Arena och Eurovillage. Intresset är väldigt stort här i oslo och man ser texten ”Share the moment” överallt. Vi har haft tur med vädret och temperaturen är behaglig, soligt och runt 20 grader. Igår hade den tyska och ukrainska fancluben ett partaj där det kom mycket folk och vi blev överlyckliga varje gång de spelade svensk schlager som Timotej och Carola.
Jag har haft strul med min kamera, men jag har tänkt lägga upp lite bilder, men det får bli sen.

Ha det!

Staffan

 

Snacka om tur eller bra val!

Publicerad 23 maj 2010

Ja herregud säger jag. Igår satt vi på en väldigt mysig restaurang med en väldigt fin uteservering. Precis när jag håller på att svälja en pizza bit så säger min kompis kolla. Jag bara vadå? ja men kolla.

In klampar förstås hela den svenska delegationen med Anna Bergendahl i spetsen. Hon skymdes tyvärr också men vi ser Christer Björkman och hans man Martin (längst till vänster på bilden). Tyvärr var de ett stort gäng och verkade allmänt stressade för att vilja gå fram och ta någon kommentar. De satt nämligen och beställde mat efter en stund inne. Men jag önskade henne i alla fall lycka till och hon sa tusen, tusen tack. Det var ett fint tack faktiskt. Så vi kom fram till att vi gjorde ett bra val av restaurang. Maten var fantastiskt god också.

Annars är norge rustat för ESC. ”Share the moments” som är deras ämne/logga i år finns på bussar, spårvagnar, restauranger. Ja i hela stan verkar denna loggan fara runt =)

Men då vet jag att jag kommit rätt. Nu är det en dag närmare semifinalen =) Ha en underbar förmiddag, tack o hej från ett varmt och soligt Oslo.

/Fidde

 

I morgon åker jag… Jippi!!!

Publicerad 23 maj 2010

För ett år sen bestämde jag mig för att åka till Oslo för att se på Eurovison Song Contest live. Det första jag fick göra var att gå med i Melodifestivalens fanklubb.

Det var det bästa sättet för att få tag på biljetter och till slut fick jag tag på ett biljettpaket till semifinalerna och finalen. Det har krävts mycket planering inför resan och det har kostat mig en del, men det är det värt.
Förutom att jag har fått tag på biljetter till ESC så har jag fått möjlighet att träffa andra Melodifestvial/ESC-intresserade som har blivit mina nya vänner.

I veckan har jag värmt upp min förväntansfulla resfeber till Oslo med att kolla på genrepen via datorn. Av det jag har sett kan jag säga att jag tror Anna kommer gå vidare till finalen och till slut hamna på en bra placering.
Det vore roligt att få träffa henne och ställa några frågor om hur hon ser på sina chanser och om hon känner sig laddad för att representera Sverige. Flera åsikter och kommentarer om de andra låtarna får ni läsa om senare i veckan.

Om jag inte blir alltför utmattad av festandet kommer jag att berätta om alla ESC-klubbarnas fester som jag får vara med på. Och bäst av allt kommentarer om vinnaren som koras på lördag om en vecka.

På återseende!

Staffan J.

 

Welcome to Oslo!

Publicerad 22 maj 2010

Nu är jag Fidde Gunnarsson på plats i Oslo efter en seg tågresa hit. Men den gick ändock ganska snabb eftersom jag var så förväntasfull. Nu sitter jag på hotellrummet och dunkar Eurovision låtarna. Vad spännande det ska bli, eller vad tycker ni?

Så fint det blev, möttes till och med Av Eurovision Crewet, tyvärr hade de väldigt bråttom så hann inte få ett kort eller prata med de, men jag fick genast känslan av att Eurovision Song Contest är i staden. Då har jag bara befunnit mig i den i 5 minuter. Detta kommer att bli en vecka att minnas.

På Aftonbladet kunde jag idag läsa att enligt Google kommer allas vår Anna 3:a och Tyskland kommer att vinna. De kollar detta utefter antal sökningar på varje artist och sedan omvandlar detta till poäng i tävlingen. Det ser ju då väldigt bra ut =) Heja Anna!

På Tisdag kommer jag och Staffan att lägga upp våra personliga åsikter om låtarna i semifinal 1 samt vilka vi tror gå vidare.

Detta ska bli spännande. Nu ska jag snart ut på fler Eurovision-tecken så man får känslan av att festivalen är i stan. =)

Ha en trevlig eftermiddag.

/Fidde G

 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »


 

Kommentera