Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Efter Rotterdam: Barbara Dex Award 2021

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


2019 vann Conan Osiris från Portugal omröstningen. Foto & copyright: Thomas Hanses/EBU
Bilden är hämtad från eurovision.tv som ägs av EBU.

EUROVISION 2021. Efter två års väntan är det dags – nu ska Barbara Dex Award få sin nästa tronföljare.

Omröstningen är nu öppen via Songfestival.be och kommer att vara så till och med denna söndag (30:e maj). Fram till dess kan du rösta på den artist som du tyckte hade minst snyggast outfit under sitt framträdande i Eurovision 2021.

OBS! För att kunna rösta måste du logga in med något slags sociala medier-konto som Facebook eller Twitter. Det funkar också att logga in via ett Google-konto.

 

Fakta: Vad är Barbara Dex Award?

Sångerskan Barbara Dex tävlade för Belgien i Eurovision 1993 med låten Iemand als jij, där hon slutade på 25:e och sista plats. Det som däremot uppmärksammades mest var den klänning hon hade på sig som kom att talas om som inte den snyggaste i just den finalen.

År 1997 startades en internetbaserad Eurovision-omröstning som uppkallades efter Barbara Dex, där fansen helt enkelt röstar fram vilken artist som haft den fulaste utstyrseln i sitt framträdande. Omröstningen sker alltid efter att Eurovision har hållits och har korat vinnare som t.ex. Michalis Rakintzis (Grekland 2002), t.A.T.u (Ryssland 2003), Martin Vučić (Makedonien 2005), Milan Stanković (Serbien 2010) och Vilija Matačiūnaitė (Litauen 2014). Senaste vinnaren blev Conan Osíris (bilden högst upp) som representerade Portugal 2019.

På grund av att fjolårets Eurovision Song Contest blev inställd genomfördes ingen Barbara Dex Award 2020.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen