Slovenien i Eurovision Song Contest 2019


« Slovenien NF 2018

Slovenien NF 2020 »


 

SLOVENIENS UTTAGNING. Det slovenska TV-bolaget RTVSLO har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och kommer att anordna EMA som nationell uttagning för att utse artist och bidrag. Denna säsong kommer att bestå av en enda finalkväll (samtliga semifinalprogram stryks därmed). Finalen hålls i februari, exakt datum är inte officiellt.

Vi kommer att följa Sloveniens uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över Sloveniens representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Datum & händelser

  • ? februari 2019: Finalen


Fakta om uttagningen

Slovenien bekräftade sin medverkan i Eurovision 2019 under hösten 2018, och öppnade därefter en nationell antagning för att få in bidrag till sin uttagning EMA. För att få vara med och tävla krävs slovenskt medborgarskap, samt att man inte är yngre än 16 år gammal. Antagningen avslutades i mitten av december 2018 och inbringade totalt 103 bidrag. Därefter har en jury gått igenom alla låtar och valt ut 10 bidrag som får tävla i finalen.

I avgörandet kommer sedan tv-tittarna och jury ha makt att bestämma vilken akt som får tävla för Slovenien i Eurovision 2019 – men detta sker genom två röstningsrundor. Först kommer nämligen programmets jury att rösta fram två bidrag som de anser är bäst, och därefter får tittarna rösta fram en av dessa två bidrag till Sloveniens nästa Eurovision-representant.


 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen