Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Cypern 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Cyperns artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009.  Cypern hade startnummer 7 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Cyperns representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Christina Metaxa

  • Låt:
  • ”Firefly”

  • Text & musik:
  • Nikolas Metaxas

  • Språk:
  • Engelska


Christina Metaxa, 17 år, har många talanger och har deltagit i olika sångtävlingar under skolgången. I mars i år, hade Christina en av de ledande rollerna i den cypriotiska produktion av musikalen ”Mamma Mia”. Förutom att sjunga är Christina en talangfull konstnär och målar för att koppla av. Hon dansar och är medlem i gruppen ”Diastasis unga dansare”, en av de mest berömda kulturella grupper på ön Cypern.

Förutom det skriver hon också poesi och berättelser för barn och är snart redo att publicera sin första bok med tre berättelser för barn samt hennes första poetiska samling.

 

Musikvideo

Så här såg Cyperns musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!För andra året i rad så skickar Cypern en dålig låt! Jag som brukade ha dom som favoriter när jag var mindre. Kanske jag som fått bättre musiksmak numer.En riktigt tråkig ballad som Cypern skickar. Verkade ju vara klart långt innan man hade sin uttagning att hon skulle ta hem det hela. Budskapet för bidraget är väl helt rätt, men då måste även låten vara bra för att den ska falla i mitt tycke. Tror säkerligen att den kan ha en chans att nå en finalplats p.ga just det fina budskapet och att hon är en ung, söt tjej. Grekerna är i samma semifinal och kommer därför lätt att ge det här en tolva tror jag.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »