Portugal i Eurovision Song Contest 2019


« Portugal NF 2018

Portugal NF 2020 »


 

PORTUGALS UTTAGNING. Det portugisiska TV-bolaget RTP har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och även bekräftat att det blir en fortsättning på den på hemmaplan populära uttagningen Festival da Cançao. Totalt kommer 16 bidrag tas ut till tävlan och dessa ska först genomgå kval genom två semifinaler och sedan kvalar några av bidragen vidare till den avgörande finalen. Det är inte känt när uttagningen kommer att äga rum.

 

Vi kommer att följa Portugals uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor. Skulle det bli ett internval istället för en final/uttagning så ger vi bara omdöme om vilken låt som TV-bolaget valt ut.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över Portugals representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Mycket nöje!

/ESC-Panelens skribenter

 

Datum & händelser

Dessa datum äger Supernova 2019 rum:

 

  • ? jan/feb/mars 2019: Semifinal 1

  • ? jan/feb/mars 2019: Semifinal 2

  • ? jan/feb/mars 2019: Finalen


Fakta om uttagningen

För att utse tävlingsbidragen har RTP begärt att låtskrivare själva gör sina bidrag och väljer ut varsin artist. 14 av 16 låtskrivare har valts ut internt via specialinbjudningar från RTP, medan två platser har gått till jokrar via en radiotävling samt en allmän uttagning. RTP har sedan att allokerat in de tävlande i respektive semifinal och sedan är det upp till tv-tittarna och jury att rösta vidare tävlande till finalen. Allokeringen gjordes i december 2018 och var då bara en lottning mellan de låtskrivare som medverkar i tävlingen (eftersom att inga artister då hade meddelats).
 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen