Norge i Eurovision Song Contest 2019


« Norge NF 2018

Norge NF 2020 »


 

NORGES UTTAGNING. Det norska TV-bolaget NRK har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och har även bestämt sig för att återigen använda Norsk Melodi Grand Prix som uttagningsmetod. Formatet blir en finalkväll med 10 bidrag som avgörs i Oslo Spektrum lördagen den 2:a mars 2019.

Vi kommer såklart följa Norges uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor. Därför inväntar vi nu vilka låtar som NRK väljer ut så att vi så småningom får höra dessa och ge våra åsikter kring dem.

 

Datum & händelser


Fakta om uttagningen

Norge var allra först ut att både bekräfta sitt deltagande i Eurovision 2019 – och att man fortsätter med sin Norsk Melodi Grand Prix. För beskedet om detta val kom redan i slutet av januari 2018, då NRK öppnade antagningen till NGMP 2019. När antagningen sedan hade stängts, den 9:e september, meddelade NRK att mer än tusen låtar skickades in, vilket har rapporterats om som ett nytt rekord för Norsk Melodi Grand Prix.

Under hösten 2018 valdes bidragen ut och dessa kommer från den nationella antagningen samt eventuellt även från inbjudna jokrar. Artisterna meddelas vid en presskonferens den 25:e januari

I en NRK-intervju under hösten 2018 sade producenten för programmet, Stig Karlsen, att produktionen jobbar ständigt med att gå lite längre varje år för inte tulla på de höga förväntningar som norrmännen har på showen. Även om en storslagen show är viktig så säger Stig Karlsen att det är låtarna och artisterna som betyder allt, eftersom det är det som gör att NRK kan leverera showen.


 

Finalen

Fakta inför sändningen


 • Datum:

 • 2019-03-02

 • Tid:

 • ? CET

 • Programledare:

 • Kåre Magnus Bergh och Heidi Ruud Ellingsen

 • Plats:

 • Oslo Spektrum, Oslo

 • Röstningsprocess:

 • 50% jury- och tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:

 • NRK – Länk kommer senare

 


 

Panelen inför: Norge fortsätter med formatet endast finalkväll och 10 tävlande artister. Finalen äger rum i Oslo Spektrum lördagen den 2:a mars. Vi inväntar besked om startfältet.


 

 

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen