Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Ryssland NF 2017

Ryssland NF 2019 »


RYSSLANDS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det ryska TV-bolaget Channel One ut Rysslands artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Ryssland skulle ha deltagit med sångerskan Julia Samoylova i Eurovision 2017, men på grund av landets konflikt med Ukraina (som då var värdnation) blev inte Julia insläppt i landet och Ryssland valde att stanna hemma. I januari 2018 kom beskedet att Channel One gett Julia en ny chans att få representera landet i Eurovision. Eftersom Portugal stod värd fanns det nu inga problem att resa dit.

Ganska lång tid senare släpptes det nya tävlingsbidraget “I Won’t Break” som Leonid Gutkin, Netta Nimrodi och Arie Burshtein stod bakom på upphovssidan.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Ryssland lottade att kvala genom semifinal 2, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 15:e plats (av 18 länder) med 65 poäng. Det var första gången någonsin som Ryssland inte gick vidare till en Eurovision-final, och den första utan ryskt deltagande sedan 1999!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen