Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« San Marino NF 2016

San Marino NF 2018 »


SAN MARINOS UTTAGNING. Inför Eurovision 2017 valde det sanmarinska TV-bolaget SMRTV ut San Marinos artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

Det hade inte gått så bra för Serhat för San Marino året innan och därför gick SMRTV på ett mer säkert kort, nämligen sångerskan Valentina Monetta. Det blev hennes fjärde gång i Eurovision, tidigare hade hon representerat San Marino 2012, 2013 och 2014, och på sitt tredje försök lyckades hon med bedriften att ta landet till final! Den här gången blev hon dock inte ensam på scenen utan hon fick med sig den amerikanske sångaren Jimmie Wilson.

I samma veva som artistpresentationen blev offentlig släpptes också tävlingsbidraget ”Spirit Of The Night” som i vanlig ordning när det gäller Valentina Monetta gjordes av Ralph Siegel. Förutom honom fanns också låtskrivarna Jutta Staudenmayer och Steven Barnacle med på upphovssidan.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2017

I Eurovision 2017 blev San Marino lottade att kvala genom semifinal 2, men bidraget misslyckades att kvala vidare till finalen när jury- och tittarpoängen lagts samman. Slutresultatet blev istället 18:e plats (av 18 länder) med 1 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2022

Inför ESC 2022

Best of Nationella 2022

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen