Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Ryssland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Rysslands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Ryssland var i och med sitt värdskap direktkvalificerad till finalen där de hade startnummer 10 av 25.

Först ger vi en faktaöverblick om Rysslands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Anastasia Prikhodko

  • Låt:
  • ”Mamo”

  • Text & musik:
  • Konstantin Meladzé, Diana Golde

  • Språk:
  • Ryska och ukrainska


Anastasia Prihodko föddes den 21 april 1987 i Kiev, Ukraina. Hon är utbildad på National University of Fine Arts i Kiev. Anastasia är en etablerad artist med flera hits i rysktalande länder. Hon försökte först ställa upp för Ukraina först. När hon inte vann klagade hon hos presidenten och i domstol. Sen blev hon helt plötsligt klar för ryska uttagningen i en märklig historia. Bidraget ”Mamo” handlar om kärleken till sin mor. Bidraget är först och främst på ryska men hon sjunger delar av det på ukrainska.

Hon skriver musik själv och anser att de mest framgångsrika erfarenheter hon har haft i internationella festivaler var i Bulgarien.

 

Musikvideo

Så här såg Rysslands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Otippat för värdlandets låt som är ok. Den hamnar nog i mitten av finalen tror jag… typ 10-15:e plats..Värdlandet ställer upp med ett ganska menlöst, men helt okej bidrag. Kan erkänna att jag först ratade den totalt, men nu börjar jag tycka om den mer och mer. Tror antingen den uppskattas oerhört mycket eller ratas starkt. Svårtippat.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2023

Melodifestivalen 2023

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum med nio personer som tycker till om allt som rör Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi är en fristående grupp från Melodifestivalens respektive Eurovisions redaktioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen