Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Portugal 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Portugals artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Portugal hade startnummer 16 av 18 i semifinal 1 och sedan startnummer 6 av 25 i finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Portugals uttagning och representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Flor-de-Lis

  • Låt:
  • “Todas as ruas do amor”

  • Text & musik:
  • Pedro Marques, Paulo Pereira

  • Språk:
  • Portugisiska


I slutet av februari valde Portugal ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2009 genom en nationell final där tolv bidrag tävlade. Vann gjorde “Todas as ruas do amor” (Alla kärlekens gator) med Flor-de-Lis som är en portugisisk folkpopgrupp. I år deltar Portugal för 45:e gången. Gruppen startade så tidigt som 2004.

 

Musikvideo

Så här såg Portugals musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!För andra året i rad skickar Portugal en låt jag gillar. Jag blir glad av den här låten och jag hoppas och tror den tar sig till final. Väl där hamnar den säkert långt ner i resultatlistan men men.Jag brukar inte föredra Portugals bidrag. De har i mitt tycke skickat en bra låt och en suverän låt tidigare (2007 resp. 1989), men i år verkar portugiserna skärpt till sig och skickar något som får en att må bra och tänka på sol och värme, att man sitter på ett torg i Lissabon och dricker vin lyssnandes på dessa musikanter. Jag tycker det här är charmigt och hoppas att det går bra för Portugal. Skäms lite så här efteråt att jag hade Tayti med “Amore Mio” som favorit att representera landet i Moskva. Nu är jag glad att jag hade fel. Chanserna för det här bidraget att nå en final tror jag är ganska minimala dock.Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inför Eurovision

Panelens topplista

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen