Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

Inför ESC Irland 2010 »


INFÖR EUROVISION. Vi presenterar Irlands artist och bidrag som deltog i Eurovision Song Contest 2009. Irland hade startnummer 2 av 19 i semifinal 2. De gick inte vidare till finalen.

Först ger vi en faktaöverblick om Irlands representant det här året. Därefter följer våra personliga åsikter om vad vi tyckte om denna akt inför tävlingen ägde rum i Moskva i maj 2009.

 


Fakta


  • Artist:
  • Sinéad Mulvey & Black Daisy

  • Låt:
  • ”Et Cetera”

  • Text & musik:
  • Niall Mooney, Jonas Gladnikoff, Daniele Moretti, Christina Schilling

  • Språk:
  • Engelska


21-årige Sinead Mulvey började sjunga professionellt vid en ålder av tretton när hon valdes bland hundratals flickor för den ledande rollen av Cinderella i Dublin pantomim. Hennes passion för sång och dans är stor och hon arbetar konsekvent med musik och återfinns i många kända produktioner och TV-program i Irland.

Sinead kom mycket nära att representera Irland i 2005 års Eurovision Song Contest men tog sig aldrig till den nationella finalen. Upplägget var då Idol-liknande. Hon blev otroligt glad när hennes dröm gick i uppfyllelse i år. Hon har varit ett fan av ESC sen hon var liten och följt tävlingen under alla år. Hon kommer tillsammans med Black Daisy, som är en flick pop/rockgrupp från Dublin består av LA Halvey från Limerick och är sångare, samt basisten 21 årige Nicki Billings från Wicklow på gittarr och sist Asta Mileriene som är trummis och kommer ifrån Litauen. Asta började spela trummor i ett band som hette Airija, som betyder Irland på litauiska. 2001 flyttade hon till Irland och fortsatte sin musikkarriär med NOJUS, ett litauiskt band från Dublin men hamnade tillslut i den här gruppen.

Black Daisy blandar sina hits med influenser från 80-talet. Flickorna skriva egna låtar och har spelningar runt om i Irland. De är glada att få chansen att delta i Eurovision Song Contest för Irland tillsammans med sångerskan Sinead Mulvey och lovar att göra Irland stolt i årets ESC.

 

Musikvideo

Så här såg Irlands musikvideo ut inför tävlingen:

 

Panelen tycker till!Fy tråkigt, blä, nä inget för mig.Irland brukar så gott som varje år skicka ballader till tävlingen men har nu halkat in på en form av nytänkande. Efter flera år av dåliga placeringar (Dustin the turkey i fjol framförallt) är det nu dags för mästarna att skicka iväg en snällpunkrocklåt. Trevligt att en svensk låtskrivare fick med ett bidrag i ESC. Vad gäller låten är den rätt catchy men inte så imponerande. Den är fartig och inte alls dålig men det känns som om man hört detta många gånger förrut. Tyvärr, det blir nog ingen final iår igen. Jag önskar dock Irland lycka till!Ingen kommentar!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »