Tyskland i Eurovision Song Contest 2019


« Tyskland NF 2018

Tyskland NF 2020 »


 

TYSKLANDS UTTAGNING. Det tyska TV-bolaget ARD/NDR har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel och sagt att man ska välja artist och bidrag genom uttagningen Unser Lied für Israel med samma upplägg som 2018.

Vi kommer att följa Tysklands uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över och Tysklands representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.

 

Datum & händelser

  • 22 februari 2019: Finalen


Fakta om uttagningen

Från början har intresserade artister fått ansöka om att tävla, och totalt inkom 955 ansökningar. Därefter har två olika jurygrupper – en ihopsatt publikjury med 100 medlemmar och en expertjury på 20 medlemmar – fått rösta fram ett antal artister till programmet. De artister som valdes ut av jurygrupperna blev Aly Ryan, BB Thomaz, Linus Bruhn, Gregor Hägele, Lilly Among Clouds och Makeda. Detta besked lämnades i början av november 2018.

Strax efteråt anordnades en låtskrivarcamp där NDR bjöd in ett antal låtskrivare att göra bidragen till respektive artist. Några av låtarna som gjordes där har också valts ut till tävlingen. Andra låtar har tillsatts i samråd med artisterna. I början av januari kom NDR med besked om vilka bidrag som valts ut till respektive artist och passade även på att meddela att ytterligare en artist, duon Sisters, också ska vara med och tävla.

Finalen hålls i Berlin den 22:a februari med bland andra tv-personligheten Barbara Schöneberger som programledare.


 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen