« Serbien NF 2018

Serbien NF 2020 »


 

SERBIENS UTTAGNING. Det serbiska TV-bolaget RTS valde artist och bidrag genom uttagningen Beovizija 2019, som till detta år hade utökats med två semifinaler inför programmet. Det blev första gången sedan år 2009 som även semifinaler användes i programmet.

För att utse tävlingsbidrag anordnade RTS en nationell antagning som efter stängning hade fått ihop 76 bidrag. En jury bestående av personer som arbetar inom musikbranschen i Serbien fick sedan uppgiften att sålla bland de inskickade bidragen och slutligen välja ut de bidrag som de tyckt bäst om. Totalt blev det 24 bidrag som valdes ut vilka delades upp i två delar; 12 i varje semifinal innan publiken och jury fick rösta vidare bidrag till finalen. Även i finalen var det delad jury- och tittarröstning.

Vinnaren blev sångerskan Nevena Božović med låten Kruna.

 

Datum & händelser


Fakta om uttagningen

Återkommande artister

I startfältet finns flera återkommande artister, däribland två tidigare Eurovision-representanter. Det handlar dels om Extra Nena som representerade dåvarande Jugoslavien i Eurovision 1992 med låten Ljubim te pesmama (som kom på 13:e plats i Eurovision-finalen), det var för övrigt det sista året som Jugoslavien tävlade som en nation i Eurovisionen. Dessutom återvänder sångerskan Nevena Božović som var en av tre medlemmar i gruppen Moje 3, som representerade Serbien 2013 med låtenLjubav je svuda som trots att de gick ut sist i startfältet i sin semifinal endast uppnådde en elfteplats och därmed fick Serbien vara utan finalbiljett det året.

Från förra årets (2018 års) Beovizija återvänder tre artister som inte vann nationella uttagningen: Saška Janks (som blev tvåa med låten Pesma za tebe), Lord (som blev fyra med låten Samo nek se okreće) och Lana & Aldo (som blev 15:e med låten Jača od svih).

Sedan gör vi även en notering att att tvillingsystrarna Ylva & Linda Persson, som är årligen flitiga låtskrivare till Eurovisionbidrag runt om i Europa, har tillsammans med bl.a. Dimitri Strasos fått med bidraget “Čudo” i 2019 års Beovizija. Låten kommer att framföras av artisten Goga Stanić.


 

Semifinaler
Semifinal 1

Fakta inför sändningen


 • Datum:

 • 2019-02-27

 • Tid:

 • 21:00 – 23:30 CET

 • Programledare:

 • Dragana Kosjerina & Ivan Mihailović

 • Plats:

 • RTS:s studios

 • Röstningsprocess:

 • 50% jury- och 50% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:

 • RTS – Länk

 


 

Panelen inför: Det har blivit dags för Serbiens första semifinal där 12 bidrag tävlar om sex platser i den avgörande finalen som hålls söndagen den 3:e mars.

I startfältet finns en tidigare Eurovision-representant. Det handlar om Extra Nena som representerade dåvarande Jugoslavien i Eurovision 1992 med låten Ljubim te pesmama (som kom på 13:e plats i Eurovision-finalen), det var för övrigt det sista året som Jugoslavien tävlade som en nation i Eurovisionen.

Sanja Ilić representerade Serbien i Eurovision Song Contest 2018 tillsammans med Balkanika med låten “Nova Deca” som slutade på 19:e plats i finalen.

Från förra årets (2018 års) Beovizija återvänder Saška Janks (som blev tvåa med låten Pesma za tebe).

Vi noterar också att den framgångsrika låtskrivaren Vladimir Graić som låg bakom Serbiens första ESC-seger år 2007 (Molitva) ligger bakom ett av bidragen i den här semifinalen.

 

 

 

Startfältet

De tävlande i semi 1 presenteras i startnummerordning.

 

1. Funked Up – “Zašto da se ne desi”
Text &/musik: Vojin Vilotijević


2. Aleksandra Sekulić – “Tugo”
Text &/musik: Ana Sekulić, Filip Kuranji


3. Osvajači – “Voda i plamen”
Text &/musik: Nebojša Jakovljević, Zvonko Pantović


4. Dunja Vujadinović – “7”
Text &/musik: Boris Krstajić, Ljiljana Jorgovanović


5. Mr. Doo – “Do 100”
Text &/musik: Sanja Ilić, Mr Doo, Leontina Vukomanović


6. Saška Janks – “Da li čuješ moj glas”
Text &/musik: Saška Janks, Marko Nikolić


7. Ivan Kurtić – “Bela”
Text &/musik: Goran Ratković Rale, Radenko Mitrović


8. Sofija Perić – “Aritmija”
Text &/musik: Vladimir Graić, Snežana Vukomanović


9. Extra Nena – “Još ti čujem glas”
Text &/musik: Ivan Akulov, Milena Ludajić, Snežana Berić


10. Eleonora – “Samo lagano”
Text &/musik: Eleonora Lav Jovanović, Husein Alijević


11. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”
Text &/musik: Aleksandra Milutinović


12. Nataša Guberinić & Una Senić – “Samo bez straha”
Text &/musik: Predrag Vukčević, Marko Stojanović Luis, Nataša Guberinić, Una Senić, Petar Zorkić, Nemanja Kostić


 

 

Panelen tycker till (inför)

Inför denna första semifinal kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor. Du är självklart varmt välkommen att bidra med din egen topplista i kommentarsfältet! 1. Extra Nena – “Još ti čujem glas”
 2. Funked Up – “Zašto da se ne desi”
 3. Ivana Vladović & Wonder Strings – “Moja bol”
 4. Mr. Doo – “Do 100”
 5. Osvajači – “Voda i plamen”
 6. Aleksandra Sekulić – “Tugo”

Kommentar: Serbien väljer alltså att expandera Beovizija från en kväll till tre stycken. Men jag själv när jag studerat startfältet undrar lite om det blev lite kvantitet före kvalitet då det inte var någon låt som hoppade upp för mig som någon stekhet utmanare. I denna semi har jag satt på första plats den forne Eurovisionsalumnen Extra Nena (1992), som visar att erfarenheten slår här.

 


 1. Sofija Perić – “Aritmija”
 2. Eleonora – “Samo lagano”
 3. Ivana Vladović & Wonder Strings – “Moja bol”
 4. Ivan Kurtić – “Bela”
 5. Nataša Guberinić & Una Senić – “Samo bez straha”
 6. Aleksandra Sekulić – “Tugo”

Kommentar: Serbiska är ett vackert språk, härligt att serberna väljer att sjunga på det istället gör engelska. Att hitta en favorit i ett sådant här startfält är inte alltid en lätt uppgift, det handlar om att verkligen sätta sig in i startfältet och känna efter vilket bidrag som ligger en varmast om hjärtat. Idag hann jag dessvärre bara lyssna igenom samtliga bidrag en enda gång. Men jag har försökt göra en så rättvis bedömning som möjligt och rangordnar bidragen efter vad mitt hjärta har sagt. Det är som Friends sjöng för 18 år sedan, ”Lyssna till ditt hjärta”

 


 

 1. Ivana Vladović & Wonder Strings – “Moja bol”
 2. Sofija Perić – “Aritmija”
 3. Osvajači – “Voda i plamen”
 4. Dunja Vujadinović – “7”
 5. Aleksandra Sekulić – “Tugo”
 6. Funked Up – “Zašto da se ne desi”

Kommentar: En småtrevlig första semifinal som serberna bjuder oss på. Jag är glad att de delat upp sin uttagning till tre livesända program istället för en mega-final med 24 bidrag likt ifjol. Man får bättre grepp på låtarna när man ska genomlyssna 12 bidrag åt gången och ta ut 6 favoriter. Och sen är det skönt att kunna ångra sig inför finalen när man sett liveframträdandena och jämför med studioversionerna samt att man får se hur många av ens favoriter som kvarstår till finalen. Det var rätt svårt att göra en rättvis rangordning då jag tycker samtliga på min topplista är jämnbra. “Moja bol” känns på förhand som en balkanballad i min smak och som jag är oerhört svag för, så den får bli min etta här.

 


 

Resultat av semifinal 1

Den första semifinalen i Serbiens uttagning Beovizija 2019 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn & tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen (Slumpmässig ordning):

 

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Semifinal 2

Fakta inför sändningen


 • Datum:

 • 2019-02-28

 • Tid:

 • 21:00 – 23:30 CET

 • Programledare:

 • Dragana Kosjerina & Ivan Mihailović

 • Plats:

 • RTS:s studios

 • Röstningsprocess:

 • 50% jury- och 50% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:

 • RTS – Länk

 


 

Panelen inför: Det har blivit dags för Serbiens andra och avslutande semifinal, där 12 bidrag tävlar om de sex sista platserna i finalen den 3:e mars.

I startfältet finns en tidigare Eurovision-representant i form av sångerskan Nevena Božović som var en av tre medlemmar i gruppen Moje 3, som representerade Serbien 2013 med låtenLjubav je svuda som trots att de gick ut sist i startfältet i sin semifinal endast uppnådde en elfteplats och därmed fick Serbien vara utan finalbiljett det året.

Från förra årets (2018 års) Beovizija återvänder Lord (som blev fyra med låten “Samo nek se okreće”) och Lana & Aldo (som kom på 15:e plats med låten “Jača od svih”).

Vi noterar också att den framgångsrika låtskrivaren Vladimir Graić som låg bakom Serbiens första ESC-seger år 2007 (Molitva) ligger bakom ett av bidragen i den här semifinalen.

Slutligen gör vi även en notering att att tvillingsystrarna Ylva & Linda Persson, som är årligen flitiga låtskrivare till Eurovisionbidrag runt om i Europa, har tillsammans med bl.a. Dimitri Strasos och Marko Kon (representerade Serbien 2009 med “Cipela”) fått med bidraget “Čudo” i 2019 års Beovizija. Låten kommer att framföras av artisten Goga Stanić.

 

 

 

Startfältet

De tävlande presenteras i startnummerordning.

1. Sanja Rio – “Ljubimo se”
Text &/musik: Miki Dumonjić


2. Majdan – “Budim te”
Text &/musik: Nemanja Erić, Marija Vagner


3. Goga Stanić – “Čudo”
Text &/musik: Ylva Persson, Linda Persson, Dimitri Stassos, Vladimir Marković Luni, Marko Kon, Ognjen Amidžić


4. Ana Popović – “Lutaš”
Text &/musik: Sofija Milutinović


5. Lord – “Radnički sin”
Text &/musik: Vladimir Preradović Lord


6. Nevena Božović – “Kruna”
Text &/musik: Nevena Božović


7. Gipsykord – “Boje”
Text &/musik: Jovan Savić, Zvonko Marković, Mišo Krpo, Sanja Krstić, Milena Ludajić


8. Jana Šušteršić – “Viktorija”
Text &/musik: Vladimir Graić, Željko Hubač


9. Lana & Aldo – “Pogledaj u nebo”
Text &/musik: Lana Toković


10. Dženan Lončarević – “Nema suza”
Text &/musik: Željko Vasić, Dragan Čolaković


11. Tina & Lola Amvon – “Tvoje oči”
Text &/musik: Tina Amvon, Olgica Lola Amvon


12. Tamara Milanović – “Reči nisu dovoljne”
Text &/musik: Marcel Sprunkel, Gavrilo Milovanović


 

 

Panelen tycker till (inför)

Inför den andra semifinalen kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor. Du är självklart varmt välkommen att bidra med din egen topplista i kommentarsfältet!

  1. Lord – “Radnički sin”
 2. Sanja Rio – “Ljubimo se”
 3. Goga Stanić – “Čudo”
 4. Lana & Aldo – “Pogledaj u nebo”
 5. Tina & Lola Amvon – “Tvoje oči”
 6. Gipsykord – “Boje”

Kommentar: Jag måste faktiskt erkänna att jag fått revidera mitt tidigare första intryck i just denna semi! Här trodde jag lite att det var lite som i första semin, att man fixat lite större bredd i vart fall, men att jag inte riktigt känt att den riktiga kioskvältaren varit där. Fram tills jag tog och åter lyssnade på Lords låt och i refrängen hände nånting. Nu vaknade helt plötsligt hela låten till liv! Jag sätter därmed den låten som absolut etta och hoppas han sticker till Tel Aviv!

 


 

 1. Tamara Milanović – “Reči nisu dovoljne”
 2. Jana Šušteršić – “Viktorija”
 3. Dženan Lončarević – “Nema suza”
 4. Goga Stanić – “Čudo”
 5. Lord – “Radnički sin”
 6. Sanja Rio – “Ljubimo se”

Kommentar: Min upplevelse är att andelen udda bidrag i den andra semifinal är större äni den första semifinalen. Dock så har undertecknad övervägt, funderat samt grubblat. Efter mycket om och men är slutsatsen att den första semifinalen faktiskt hade ett starkare startfält. Hur det kommer sig vet jag faktiskt inte, om det var ett medvetet val eller om bidragen lottades. Nu är det som det är och nu gäller det bara att blicka framåt mot den stora finalen där det skall avgöras vem som får den mycket stora äran att få representera Serbien i Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv.

 


 

 1. Jana Šušteršić – “Viktorija”
 2. Lord – “Radnički sin”
 3. Sanja Rio – “Ljubimo se”
 4. Goga Stanić – “Čudo”
 5. Dženan Lončarević – “Nema suza”
 6. Lana & Aldo – “Pogledaj u nebo”

Kommentar: Den andra semifinalen är inte lika bra som den första enligt mig. Överlägen etta i denna semin är Jana Šušteršić med låten “Viktorija” som låtgeniet Vladimir Graić ligger bakom. Sångaren Lord hade den bästa tävlingslåten ifjol, men i år kommer han inte upp i samma nivå med sin låt “Radnički sin”, även om låten fortfarande är fartfyllt medryckande & bra och ligger högt hos mig i topplistan inför.

 


 

Resultat av Semifinal 2

Den andra semifinalen i Serbiens uttagning Beovizija 2019 är avklarad och vi har ett resultat. Efter att juryn och tittarna hade röstat klart blev det följande bidrag som röstades vidare till finalen:

 

 

 

Därmed blev det följande bidrag som åkte ut:

 

Tycker du det var rätt bidrag som gick vidare eller saknar du någon som åkte ut? Kommentera gärna!

 


 

Finalen

Fakta inför sändningen


 • Datum:

 • 2019-03-03

 • Tid:

 • 21:00 CET

 • Programledare:

 • Dragana Kosjerina & Ivan Mihailović

 • Plats:

 • RTS:s studios

 • Röstningsprocess:

 • 50% jury- och 50% tittarröstning

 • TV-bolag/Stream:

 • RTS – Länk

 


 

Panelen inför: Det har blivit dags för finalen i Beovizija 2019, där 12 bidrag tävlar om att få representera Serbien i Eurovision 2019.

Efter två semifinaler som avgjordes den 27:e och 28:e februari har nu finalstartfältet blivit komplett och det har därför blivit dags för jury och tv-tittarna att bestämma vem som ska vinna årets upplaga.


 

 

Startfältet

Finalisterna presenteras nedan i startnummerordning.

 

1. Saška Janks – “Da li čuješ moj glas”
Text &/musik: Saška Janks, Marko Nikolić


2. Majdan – “Budim te”
Text &/musik: Nemanja Erić, Marija Vagner


3. Sofija Perić – “Aritmija”
Text &/musik: Vladimir Graić, Snežana Vukomanović


4. Dženan Lončarević – “Nema suza”
Text &/musik: Željko Vasić, Dragan Čolaković


5. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”
Text &/musik: Aleksandra Milutinović


6. Jana Šušteršić – “Viktorija”
Text &/musik: Vladimir Graić, Željko Hubač


7. Lord – “Radnički sin”
Text &/musik: Vladimir Preradović Lord


8. Nevena Božović – “Kruna”
Text &/musik: Nevena Božović


9. Ana Popović – “Lutaš”
Text &/musik: Sofija Milutinović


10. Ivan Kurtić – “Bela”
Text &/musik: Goran Ratković Rale, Radenko Mitrović


11. Nataša Guberinić & Una Senić – “Samo bez straha”
Text &/musik: Predrag Vukčević, Marko Stojanović Luis, Nataša Guberinić, Una Senić, Petar Zorkić, Nemanja Kostić


12. Aleksandra Sekulić – “Tugo”
Text &/musik: Ana Sekulić, Filip Kuranji


 

Panelen tycker till (inför)

Inför finalen kommer några av oss i panelen tycka till om bidragen och göra topplistor. Du är självklart varmt välkommen att bidra med din egen topplista i kommentarsfältet! 1. Lord – “Radnički sin”
 2. Saška Janks – “Da li čuješ moj glas”
 3. Nevena Božović – “Kruna”
 4. Majdan – “Budim te”
 5. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”
 6. Dženan Lončarević – “Nema suza”

Kommentar: Inför semifinal två nämnde jag att jag hade fått revidera min åsikt om en låt till det positiva, och det var “Radnički sin” med Lord, som lyckligt nog också tog sig vidare till finalen och fortsätter att vara min favorit nu inför Beovizija-finalen. Det hade inte skadat att Serbien skickar lite härlig Balkan-brass till Eurovision. Men en annan låt som jag också fått revidera min åsikt kring… slår mig att jag inte ens hade henne på min topp 6 i den semifinalen då, det är Saška Janks. Och detta mycket tack vare slutet på låten där de slänger in nånting jag väldigt ofta älskar att höra: drum-n-bass! Perfekt grej att ha så att låten inte blir för långsam, men hade gärna fått dyka upp tidigare.

 


 

 1. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”
 2. Saška Janks – “Da li čuješ moj glas”
 3. Lord – “Radnički sin”
 4. Sofija Perić – “Aritmija”
 5. Ivan Kurtić – “Bela”
 6. Dženan Lončarević – “Nema suza”

Kommentar: Nu hade jag äntligen tid att lyssna igenom Serbiens bidrag mer ordentligt än under semifinalerna. Så kan det vara att livet hamnar i vägen och man har annat som måste prioriteras. Det jag kan säga är att finalen har ett stabilt startfält även om det smugit sig in en och annan sämre låt. Min klara favorit är etnolåten “Moja bol” som klart berörde mig mest. Må den nu vinna så hela Europa får höra den.


 

 1. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”
 2. Jana Šušteršić – “Viktorija”
 3. Lord – “Radnički sin”
 4. Sofija Perić – “Aritmija”
 5. Aleksandra Sekulić – “Tugo”
 6. Ivan Kurtić – “Bela”

Kommentar: Serbien har en bra final framför sig med olika slags låtgenrer. Det finns det traditionella balkanballad-soundet och lite mer moderna uptempo-låtar. Jag tror att framgångskonceptet är om man går utanför sin “comfort-zone” och skickar något mer modernt, då balkanballaderna inte har en suck längre om man inte heter typ Zeljko Joksimovic eller Knez. Folk verkar ha tröttnt på de traditionella balkanballaderna, men personligen fullkomligt älskar jag mina två högst placerade favoriter “Viktorija” och “Moja bol”.

 


 

Resultat

NATIONELLA UTTAGNINGAR – RESULTAT. Söndagen den 3 mars avgjordes Serbiens uttagning Beovizija 2019, där det slutligen omröstningen blev Nevena Božović som tog hem segern med låten “Kruna”. Därmed blir det hon som i maj får åka till Tel Aviv och tävla för Serbien i Eurovision Song Contest 2019.

12 tävlande bidrag framträdde i finalen i en tv-studio i Belgrad på söndagskvällen. Tidigare hade två semifinaler hållits där totalt 24 bidrag tävlat i årets upplaga av Beovizija.

Noterbart är att tittarna och juryn var oense om vem som borde vunnit. Juryn placerade sångerskan Nevena Božović som etta medan tittarna satte henne på 3:e plats. Folkets tolvpoängare gick istället till Nataša & Una med låten “Samo bez straha, men den låten fick alldeles för låga jurypoäng för att ens vara i närheten av att vinna och de kom slutligen på en 4:e plats.

Eurovision Song Contest är ingen ny erfarenhet för Nevena Božović, då hon redan representerat sitt land i tävlingen år 2013 i Malmö i trion Moje 3 med låten “Ljubav Je Svuda“. Den gången blev det inte någon finalplats. Kanske går det bättre för Nevena som soloartist när hon nu ska representera sitt land på nytt i Eurovision 2019.

 

Här nedan kan ni se ett klipp där vinnaren framför vinnarlåten (klipp från semifinal):

 

Hela resultatet

Så här placerade sig bidragen i finalen:

 

 1. Nevena Božović – “Kruna”, 20 poäng
 2. Dženan Lončarević – “Nema suza”, 17 poäng
 3. Saška Janks – “Da li čuješ moj glas”, 16 poäng
 4. Nataša & Una – “Samo bez straha”, 14 poäng
 5. Wonder Strings & Ivana Vladović – “Moja bol”, 13 poäng
 6. Ivan Kurtić – “Bella”, 11 poäng
 7. Majdan – “Budim te”, 8 poäng
 8. Lord – “Radnički sin”, 8 poäng
 9. Sofija Perić – “Aritmija”, 5 poäng
 10. Jana Šušteršić – “Viktorija”, 3 poäng
 11. Aleksandra Sekulić – “Tugo”, 1 poäng
 12. Ana Popović – “Lutaš”, 0 poäng

 

Tycker du att Serbien valde rätt eller fel vinnare? Skriv gärna din åsikt i kommentarsfältet här nedanför!

 


 

Panelens slutkommentarer

Här kommer våra spontana första åsikter om finalens slutresultat:

 

Vi får dessvärre lite gammal skåpmat av Serbien i år, för detta har vi hört förut. Inte bara artisten själv, som ju har varit med ett antal gånger, utan även låten som ganska mycket låter som ballader brukar göra. Nu sjunger hon för visso väldigt bra, det gör hon, men det räcker inte när låten aldrig lyfter eller presenterar någon tydlig hook. Anonymt och ointressant dessvärre. Men, återigen, bra artistval!

 Även Serbien skickar en artist som varit med i de här svängarna förut. Nevena har, trots att hon bara är 24, redan mycket rutin från dels när hon tävlade i Junior ESC 2007 och fixade brons där, och sen 2013 när hon var med i Moje 3. Men i alla fall, den här låten gillade jag till en början, men sen tappade den lite. Jag vet inte riktigt varför. Men kanske hittar jag tillbaks till den framåt maj, vi får se.

 


Nej, detta var långt i från vad jag hoppats på skulle vinna den serbiska finalen. Det fanns helt klart intressantare bidrag som hade kunnat få vinna istället. Bra artist, men urtråkig låt. En ballad i mängden som saknar tryck och en bra refräng. Jag blir varken berörd eller intresserad att lyssna på låten. Tveksam om denna låten kommer växa på mig fram till maj månad. Min personliga åsikt behöver dock inte avspegla hur resultatet kommer att bli i Tel Aviv. Hon kanske står där som vinnare och berör miljontals tittare, vad vet jag. Dock har jag svårt att tro det.

 


 

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen