Island i Eurovision Song Contest 2019


« Island NF 2018

Island NF 2020 »


 

ISLANDS UTTAGNING. Det isländska TV-bolaget RÚV har bekräftat deltagande i Eurovision 2019 i Israel samt gått ut med information om att det blir en fortsättning med uttagningen Söngvakeppnin. 2019 års omgång kommer precis som den föregående att bestå av två semifinaler och en final, vilka hålls den 9:e och 16:e februari (semifinaler på Háskólabíói) samt 2:a mars (finalen, Laugardalshöll).

Vi kommer att följa Islands uttagning anno 2019 med stor spänning och under själva uttagningen kommer vi såklart att tycka till om vad vi tänker om deras låtar och göra våra egna personliga topplistor. Skulle det bli ett internval istället för en final/uttagning så ger vi bara omdöme om vilken låt som TV-bolaget valt ut.

Denna artikel kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen är över och Islands representant till Eurovision 2019 i Israel är utsedd.


Mer fakta om uttagningen

En nyhet är att endast tio bidrag kommer att väljas ut till startfältet, och dessa kommer från en nationell antagning. I övrigt är det fortsatt två semifinaler och en final som gäller kring upplägget för tävlingen. Enligt uppgifter kommer någon form av storstjärna att bjudas in som gästartist till finalen.

Mer info om upplägget borde dyka upp då startfältet offentliggörs.


 

Datum & händelser

Dessa datum äger Söngvakeppnin 2019 rum:

 

  • 9 februari 2019: Semifinal 1

  • 16 februari 2019: Semifinal 2

  • 2 mars 2019: Finalen

  


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen