Danmark i Eurovision Song Contest 2019


« Danmark NF 2018

Danmark NF 2020 »


 

DANMARKS UTTAGNING. Det danska TV-bolaget DR kommer att välja ut Danmarks artist och bidrag till Eurovision 2019 genom uttagningen Dansk Melodi Grand Prix 2019. Uttagningen kommer i vanlig ordning att bestå av en enda finalkväll med ett antal tävlande. Finalen avses att hållas i arenan Jyske Bank Boxen i staden Herning lördagen den 23:e februari 2019. Det är inte känt hur många bidrag som tas ut till tävlan.

Vi kommer att följa Danmarks Eurovision-uttagning anno 2019 med stor spänning och rapportera om allt som rör den, samt såklart ge våra åsikter om tävlingsbidragen. Lite längre ned i artikeln kommer det att finnas information om de olika momenten i denna uttagning och under varje sådan sektion kommer ni att hitta topplistor och kommentarer.

Denna sida kommer att uppdateras kontinuerligt till dess att uttagningen fått en vinnare, den som förhoppningsvis (om inget annat meddelas) får representera Danmark i Eurovision 2019.

 

Datum & händelser


Fakta om uttagningen

Under slutet av sommaren 2018 bekräftade DR Danmarks deltagande i Eurovision 2019 och öppnade samtidigt antagningen till uttagningen Dansk Melodi Grand Prix. Exakt omfång av tävlingen är inte känt mer än att ett antal tävlingsbidrag har/kommer att väljas ut från en nationell antagning att tävla i DMGP 2019. Detta val har gjorts av en urvalsjury under hösten 2018. Det är också oklart hur många bidrag som skickades in till tävlingen denna gång. Antagningen avslutades den 26:e september, men enligt regelverket kunde bidrag som skickats in efter det datumet också vara aktuella för tävlingen.

I oktober bekräftade DR att finalen av DMGP 2019 ska hållas den 23:e februari i staden Herning. Det är femte gången som den nationella finalen hamnar där.

Mer information om de tävlande och programledarval lär dyka upp inom den närmaste tiden.


 

Finalen

Fakta inför sändningen


 • Datum:

 • 2019-02-23

 • Tid:

 • ? CET

 • Programledare:

 • Inte avslöjat

 • Plats:

 • Jyske Bank Boxen, Herning

 • Röstningsprocess:

 • Inte presenterat

 • TV-bolag/Stream:

 • DR – Länk kommer senare

 


 

Panelen inför: Det har blivit dags för finalen i Dansk Melodi Grand Prix 2019, där ett antal bidrag tävlar om att få representera Danmark i Eurovision 2019. Finalen hålls i Jyske Bank Boxen i Herning lördagen den 23:e februari. I skrivande stund är det inte känt vem/vilka som blir programledare samt vilka artister som ska tävla.


 

 

 


 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen