Följ Eurovision-bubblan »

                 
 
 

« Nederländerna NF 2017

Nederländerna NF 2019 »


NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Inför Eurovision 2018 valde det nederländska TV-bolaget AVROTROS ut Nederländernas artist och tävlingsbidrag via ett internval. Vi berättar mer om hur uttagningen gick till och vilken artist och låt som slutligen valdes ut.

 

Så gjordes artist- och bidragsvalet

I november 2017 kom AVROTROS med beskedet att man ännu en gång skulle låta artisten Waylon (som egentligen heter Willem Bijkerk) representera Nederländerna i Eurovisionen. Han hade bara fyra år tidigare tagit hem silvret för Nederländerna, då som en del av duon The Common Linnets (tillsammans med Ilse DeLange).

Då precis som nu tävlade han med en countrylåt, denna gång blev det dock med den amerikansk countryrock-influerande låten “Outlaw in ‘Em” som han gjort under en vistelse i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Faktum är att han inför beskedet släppte fem låtar varav en av dem skulle bli den låt han nu får med sig till Eurovisionen. Bidragsvalet gjordes dock internt, precis som artistvalet, och meddelades först i mars.

Så här såg den officiella musikvideon ut till bidraget:

 

Eurovision-resultat 2018

I Eurovision 2018 blev Nederländerna lottade att kvala genom semifinal 2, där de lyckades med att kvala till sig en av finalplatserna. I finalen hamnade bidraget på 18:e plats (av 26 länder) med 121 poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Nationella uttagningar

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen